Clinic

Structureel je online performance verbeteren met conversie & UX

Date and location:
09:30 - 11:00 uur
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic 'Structureel je online performance verbeteren met conversie & UX' door Eddy Boeve

Structureel je online performance verbeteren met conversie & UX

Vanzelfsprekend wil je een zo hoog mogelijke omzet per bezoeker, maar ook een gebruiksvriendelijke website met een perfecte klantervaring. Dé manier om dat te bereiken is het structureel verbeteren van je conversie en user-/customer-experience. Afgelopen jaar zagen we het aantal conversie-optimalisatie tools dan ook weer sterk toenemen. Zoals die op het gebied van online personalisatie en data-driven conversie. 

Maar het aloude adagio “10% tools, 90% brains” is wat ons betreft nog steeds geldig. Succesvolle organisatie investeren daarom ook in het vergroten van de kennis over waarom hun doelgroepen online wél converteren, of juist niet. Wat overtuigt ze om die stap in die belangrijke stap in hun buyer journey te zetten? En wat weerhoudt ze juist? En hoe neem ik die obstakels weg?

Over een ding is iedereen het wel eens: de gebruikerservaring (user- of customer-experience) moet perfect zijn. Maar de gebruikte verleidingsprincipes moeten natuurlijk ook perfect aansluiten bij de doelgroep en de fase in de funnel waar je prospects zich bevinden. Willen ze zich oriënteren? Of willen ze eigenlijk meteen converteren?

Leer in korte tijd wat de belangrijkste factoren zijn voor het verbeteren van je online conversie en de customer-experience. En krijg een groot aantal tips & tricks om je eigen conversie meteen te verbeteren.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Je leert kort de belangrijkste verleidingsprincipes kennen en ze effectief toe te passen. Hoe je je doelgroep écht leert begrijpen, wat hen beweegt en hoe zij zich bewegen. En hoe je door met personalisatie in spelen op hun specifieke kenmerken ze beter kunt laten converteren. Maar ook de praktische zaken komen aan bod. Hoe communiceer ik conversiegericht met unique buying arguments? Welke bewezen verleidingsprincipes gebruiken anderen al succesvol? Wat maakt nu eigenlijk een goede consumer-experience? En hoe kan ik binnen mijn organisatie zodanig een proces inrichten zodat het werken aan een betere conversie geen project wordt, maar een continu proces?

VOOR WIE IS DE CLINIC INTERESSANT? 

De clinic is interessant voor iedereen waarbij e-commerce een belangrijk onderdeel is van het takenpakket. Je bent erop gericht meer online resultaat te boeken en maakt dan ook al gebruik van een of meer onderdelen van de online marketingmix, zoals SEO, SEA, linkbuilding of affiliate marketing. En je bent klaar om de volgende stap te zetten en je te verdiepen in nieuwe mogelijkheden om meer omzet te genereren online.

Eddy Boeve | docent

Over Eddy

Eddy Boeve is UX-strateeg, conversie-expert en docent bij het Amsterdamse full-service performance marketing bureau Booming, sinds kort onderdeel van de Intracto Groep. Eddy helpt organisaties zoals Allianz Direct, verf.nl, 113 Zelfmoordpreventie en vele anderen bij het verbeteren van hun e-business effectiviteit. Met meer dan 25 jaar ervaring traint hij marketing- en designteams om structureel UX-verbetering, conversie-optimalisatie, persuasion, A/B-testen en online personalisatie in de organisatie in te zetten.

Aanmelden

  • Meld je aan voor deze gratis clinic van Beeckestijn Business School
  • De clinic wordt gehouden van 09:30 tot 11:00 uur
  • De clinic zal te volgen zijn via een live-stream
  • Voorafgaand aan de clinic ontvang je een mail met meer informatie