Clinic

Waardegedreven B2B-klantrelaties

Datum en locatie:
Leusden


Onze kerndocent Jean-Pierre Thomassen presenteert zijn nieuwe boek 'Handboek strategische B2B-marketing: Maximale waarde creëren voor klanten én aandeelhouders' tijdens een clinic op woensdag 30 november 2022 bij Beeckestijn Business School in Leusden.

strategische B2b-marketing

Hierin staat de relatie tussen B2B-leveranciers en hun klanten centraal. In B2B is er een grote mate aan verscheidenheid van klanten. Een groep transactiegerichte prijskopers heeft alleen maar behoefte aan producten tegen lage prijzen. Andere klanten daarentegen hebben behoefte aan een langdurige en intensieve relatie en samenwerking. De ‘waarde voor de klant’ verschilt sterk. Maar ook de waarde van de klant voor de leverancier kan sterk verschillen. Vaak is 20% van de klanten goed voor 80% van de omzet.

Tijdens deze clinic zal de presentatie van het ‘Handboek strategische B2B-marketing: Maximale waarde creëren voor klanten én aandeelhouders’ plaatsvinden. Een thema dat aan de orde komt is het segmenteren van klanten op de waarde voor en van de klant. Op basis hiervan worden waardeproposities ontwikkeld die ervoor zorgen dat elk klantsegment de juiste waarde en aandacht krijgt. Hierop aansluitend is het van belang om de effecten te volgen t.a.v. wat klanten denken, voelen en werkelijk doen. Dit om uiteindelijk een hogere aandeelhouderswaarde te realiseren. De boekpresentatie beschrijft het kader waarna onderdelen hiervan in de praktijk aan de orde komen tijdens de bijdragen van Simac Masic en Heras Hekwerken.

Naast bijdragen van de auteur (Jean-Pierre Thomassen) en gastauteur (Bart van Eijck), worden enkele praktijkcases gepresenteerd. Alle deelnemers ontvangen uiteraard een exemplaar van het nieuwe boek. Hoewel het thema gericht is op B2B-klantrelaties, zijn er ook vele interessante inzichten voor degenen die consumenten als klant hebben.  

Strategisch handboek

Meld je aan vóór 23 november bij Eric de Haan: eric.de.haan@serviceexcellence.nu

Programma

13.30 - 14.00  Ontvangst/koffie

14.00 - 14.40  Boekpresentatie (Jean-Pierre Thomassen)
Jean-Pierre beschrijft de belangrijkste boodschappen van het boek.

14.40 - 14.50  Waardegedreven Sales (Bart van Eijck)
Bart gaat kort in op de methodiek van ValueSelling.

14.50 - 15.10    Pauze

15.10 - 15.50  Bedrijfscase Simac Masic (Hub Bongers)
Masic in Motion
Introductie Simac Masic en het project Masic in Motion in het bijzonder. Focus hierin op keuzes maken voor de toekomst en welke impact dat heeft op de klanten en de organisatie. Dit vanuit ‘gemiddelde klanten bestaan niet!’. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht Hub dit verder toe. Verder worden waardeproposities aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht.

15.50 – 16.30  Bedrijfscase Heras Hekwerken (Maikel van der Sanden & Peter Jan Melenhorst)
Klantdifferentiatie: er is geen ‘standaard B2B klant’
Heras is in Europa als nr. 1 aanbieder van Perimeter Protection Solutions actief in meerdere B2B-branches. Om in deze marktsegmenten succesvol te zijn, past Heras op meerdere gebieden klantsegmentatie toe. Tijdens de presentatie van deze businesscase worden de keuze, inrichting en toepassing hiervan toegelicht.

16.30 – 17.00  Panelgesprek & boekuitreiking
Kort panelgesprek met alle sprekers. Met daarna de boekuitreiking.

Praktische informatie

  • De clinic is gratis te volgen bij Beeckestijn Business school op locatie in Leusden
  • Op 30 november van 14:00 tot 17:00 uur
  • Aanmelden gaat via De Stichting Service Excellence: meld je aan bij Eric de Haan: eric.de.haan@serviceexcellence.nu
  • Online deelname is mogelijk