Clinic

Wat maakt digitale transformatie in de publieke sector wel succesvol?

Datum en locatie:
Live-stream

Is digitale transformatie meer een organisatorische dan een technische wijziging? Ontdek het tijdens de gratis clinic 'Wat maakt digitale transformatie in de publieke sector wel succesvol?' op woensdag 25 augustus 09:30 tot 11:00 uur.

Organisatorische of technische wijziging?

Patricia en Marjan gaan in deze clinic in op de succesfactoren voor digitale transformatie bij de (semi)overheid. Zij leggen uit dat digitale transformatie misschien wel meer een organisatorische dan een technische wijziging is. Daar kennis van, en inzicht in hebben maakt dat je een digitale transformatie heel anders zult aanpakken.
In het kort schetsen zij hoe je een groot ICT-project kan opzetten en welke punten je extra aandacht moet geven.

  • Wat maakt de situatie en de digitale transformatie bij de overheid zo bijzonder?
  • Hoe ga je om met complexe ketens en ethische dilemma's rondom ICT projecten?
  • Wat zijn relevante trends en ontwikkelingen?

Zij leggen aan de hand van hun stappenplan en actuele gebeurtenissen uit, waar de valkuilen zitten en hoe je deze kan voorkomen. Want dat kan! Het vraagt wel om een andere manier van kijken en het loslaten van soms diep ingesleten gedragspatronen en denkbeelden over digitale transformatie. De inzichten, die zij geven, en praktische tools, die zij aanreiken helpen om een digitale transformatie zinvol te laten zijn.

Patricia en Marjan hebben beide veel eigen ervaringen op het gebied van digitale transformatie bij (semi) overheden. Hun aanpak is ontstaan vanuit de praktijk, praktisch en snel toepasbaar.

Voor wie is de clinic interessant? 

Werk je bij de (semi)overheid en wil je meer weten of digitale transformatie in die branche? Dan is deze clinic zeer geschikt voor jou.

Over Marjan Schils

Marjan is zelfstandig projectleider en transitiemanager op projectbasis bij overheden. Ze heeft in de afgelopen 20 jaar inmiddels meer dan 50 verschillende organisaties in de publieke en semipublieke sector geholpen bij het verbeteren en digitaliseren van hun werkprocessen. In 2016 heeft zij samen met Patricia haar kennis en ervaring gebundeld in het boek Digitale transformatie, Zo doe je dat. Een niet ICT-boek voor transitiemanagers in de (semi)publieke sector (Vakmedianet).

Marjan Schils

Over Patricia Croese

Patricia is een bevlogen interim- en programmamanager die momenteel in dienst van de Rijksoverheid diverse departementen ondersteunt bij ontwikkeling en implementatie van wet en regelgeving met een I-component. Ze heeft zich gespecialiseerd op dienstverlening binnen complexe ketens. Marjan en Patricia werkten voor het eerst samen bij de oprichting van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, waar Patricia als programmamanager verantwoordelijk was voor de inrichting van deze nieuwe dienst. 

Patricia Croese

GRATIS AANMELDEN

  • Je kunt je gratis aanmelden voor deze clinic van Beeckestijn Business School
  • De clinic wordt gehouden van 09:30 tot 11:00 uur 
  • De clinic zal te volgen zijn via een live-stream
  • Voorafgaand aan de clinic ontvang je een mail met meer informatie

Veelgestelde vragen

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

IK KAN ER NIET BIJ ZIJN OP  HET TIJDSTIP VAN DE CLINIC, KAN IK DE OPNAMES ONTVANGEN?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

WANNEER ONTVANG IK DE INLOGGEGEVENS TOT DE LIVE-STREAM?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.