Clinic

Welke resultaten van jouw marketingplan meet jij?

Datum en locatie:
Live-stream

Waarom is accountability binnen marketing zo belangrijk geworden? Ontdek het tijdens de gratis clinic 'Welke resultaten van jouw marketingplan meet jij?' op woensdag 29 september van 09:30 tot 11:00 uur.

Waarom je niet meer om de accountability van marketing heen kan

Misschien wel meer dan ooit is het kunnen volgen en presenteren van marketingresultaten, belangrijk om de toegevoegde waarde van jouw marketingactiviteiten aan te tonen. De afgelopen jaren zien we dat marketeers zich vooral bezig (lijken te) houden met meer tactische activiteiten. Niet zelden gestimuleerd door MarTech, SAAS oplossingen die zich op een bepaalde touch point richten. Hoe belangrijk is het om precies te kunnen bepalen (als dat al kan) door welk kanaal of onderdeel van je strategie de klant actie ondernomen heeft? 

De meest belangrijke KPI voor jouw management team is waarschijnlijk de ROI van het marketingplan. In steeds meer bedrijven krijgt marketing op zich wel akkoord voor hun plannen en bijbehorend budget. Voor elke (set van) campagne(s) dient echter wel een plan met een te verwachten ROI gepresenteerd te worden. Deze Pre ROI moet dan minimaal gelijk zijn aan de zogenaamde interne rendementseis (hurdle rate). Achteraf wil het management dan nog wel weten of die (Post ROI) gehaald is. Om (weer) voor vol aangezien te worden des te belangrijker om als marketer de toegevoegde waarde van je strategieën te volgen.  

Wat kun je verwachten? 

In deze clinic krijg je inzicht in waarom accountability zo belangrijk (geworden) is. Als je zoekt op ‘funnel’ dan zie je dat de resultaten van je zoekopdracht plaatjes en toelichtingen laten zien die ophouden nadat de ‘koop’ gesloten is. Michiel laat je zien dat het daarna pas interessant wordt, door het volgen van de CLV (Customer Lifetime Value). Daarom introduceerde hij eerder dit jaar de begrippen FQL en OQL (Finance-, Operations Qualified Lead) als aanvulling op de meer bekende MQL, SAL en SQL. 

Je maakt kennis met het begrip en de werking van de zogenaamde Accountable Marketing Cycle. Om dit meteen toe te passen, kan je met een eenvoudig model de Pre en Post ROI van strategieën bepalen én vergelijken. Je hoeft écht geen ‘number cruncher’ te zijn en het maakt niet uit of je (alleen) off of online campagnes voert. Belangrijk in een accountable marketing proces is de samenwerking met andere afdelingen: Marketeer je staat er echt niet alleen voor! 

Voor wie is de clinic interessant? 

Heb jij ervaring met het opstellen en uitvoeren van marketing plannen of ben jij als ondernemer verantwoordelijk voor je eigen marketing inspanningen? Dan is deze clinic van toegevoegde waarde. Uit onderzoek van Thexton Armstrong Nederland blijkt dat Marketing één van de twee grootste oorzaken van ‘Winstlekkage’ is. 

Heb je vooraf al vragen over marketing accountability en wil je het antwoord op jouw vraag graag terugzien in de clinic? Mail dan je vraag naar: beeckestijn@accountable.marketing

Over Michiel de Watering

In 2004 heeft Michiel Accountable Marketing opgericht omdat hij als marketing manager en consultant ervaarde dat marketing veel te weinig waardering voor de bijdrage aan de bedrijfsresultaten kreeg. Hij is de schrijver van de boeken ‘Marketing Kassa’ en (de vernieuwde Engelse versie) ‘Yes! Accountable Marketing’. En sinds afgelopen voorjaar is hij partner van Plannuh (the first AI-driven marketing resource management software platform for delivering Operational Marketing excellence). 

Michiel de Watering

Veelgestelde vragen

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

IK KAN ER NIET BIJ ZIJN OP  HET TIJDSTIP VAN DE CLINIC, KAN IK DE OPNAMES ONTVANGEN?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

WANNEER ONTVANG IK DE INLOGGEGEVENS TOT DE LIVE-STREAM?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.