De kracht van een eigen actieplan
Bij Beeckestijn zijn we ervan overtuigd dat professionals het beste leren wanneer zij hun kennis toepassen in de praktijk. Dit noemen we action learning. Het toepassen van kennis in de praktijk leidt er toe dat kennis echt blijft hangen en daar heeft ook de organisatie heel veel profijt van. Met het toepassen van de kennis in een concreet actieplan zou je de kosten van de opleiding dubbel en dwars moeten terugverdienen. Dat is de reden dat veel organisaties graag willen dat hun medewerkers een opleiding bij Beeckestijn volgen.
In het verleden zagen we vaak dat deelnemers wel de juiste kennis hadden verworven, maar dat zij de rest van de organisatie niet meekregen om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld marketing automation, digital, data, CX of CRM. Daarom zijn we 20 jaar geleden begonnen met het begeleiden van deelnemers om hen de kennis direct te laten toepassen in een concreet plan van aanpak waarmee zij na de opleiding meteen aan de slag kunnen. Belangrijk onderdeel van je actieplan is de business case. De business case is cruciaal voor het overtuigen van het management.
Toepassing door alumni
Inmiddels zien we dat er grote businessplannen in onze opleidingen gemaakt worden. Sportjournaliste Barbara Barend vertelde onlangs dat zij haar businessplan voor het content marketing bureau Helden in onze Social Media opleiding gemaakt heeft. Ook zijn er deelnemers die hun carrièreswitch in onze opleiding hebben voorbereid. Een aantal jaren geleden hadden we een deelnemer die uit de financiële dienstverlening wilde en graag voor een zorginstelling wilde gaan werken. In onze Customer Experience opleiding heeft zij voor het UMC in Utrecht de patiëntenbeweging in kaart gebracht. En inmiddels is zij daar nu werkzaam.
Ook hebben diverse “old school” marketeers een digital marketing plan voor een klein MKB bedrijf gemaakt zonder marketingafdeling. Door een opleiding en de kennis die in de praktijk werd toegepast, hebben ze zich weer ontwikkeld tot een moderne marketeer met kennis van online. Voor professionals die een carrièreswitch overwegen, adviseren wij hen altijd om het actieplan te gebruiken om voor te sorteren op je volgende stap. Dat kan een nieuwe job zijn, een eigen bedrijf opzetten of je inzetten voor een mooi maatschappelijk doel.
Voorbeelden van vraagstellingen voor je actieplan:
-
Hoe kan een (online) marketingstrategie bijdragen aan het behoud en de groei van het klantenportfolio?
-
Hoe reageer ik op veranderde markten en klanten?
-
Hoe kunnen we onze campagne activiteiten beter organiseren middels marketing automation?
-
Hoe zet je social media in zodat het een waardevolle bijdrage levert aan je marketingdoelstellingen?
-
Hoe zet je content marketing in om online brand awareness te creëren?
-
Hoe ontwikkel je de ideale customer journey voor je klanten?
-
Hoe kunnen we webcare gaan inzetten?
-
Hoe kan online communicatie ervoor zorgen dat bezoekers op de site X ook hun aankopen bij Y doen i.p.v. bij de concurrentie?
Heb je op vragen over het actieplan, bijvoorbeeld omdat je geen opdrachtgever hebt? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen.
Voordelen van een actieplan
✔ Het management of directie overtuigen met een uitgewerkt actieplan met businesscase
✔ De opleiding betaalt zich snel terug nadat het actieplan is geïmplementeerd
✔ Een verbetering van de samenwerking tussen afdelingen, zoals marketing & sales
✔ Je krijgt de prioriteiten van de strategie van de organisatie scherp
✔ Een goed actieplan & nieuwe kennis leiden in veel gevallen tot promotie
✔ Als zzp'er het actieplan mogen implementeren bij de opdrachtgever waarvoor het (vrijblijvend) geschreven is