Blog

Eerste geslaagden voor opleiding Digitale Transformatie & Organisatie!

Sinds 2020 biedt Beekestijn Business School de post-master opleiding Digitale Transformatie & Organisatie aan. Een complete opleiding van 24 praktijkgerichte colleges, een Harvard casedag en het maken van een eigen digitaal transformatieplan. Aan bod komen alle aspecten van transformatie; van veranderende businessmodellen tot het bouwen van een wendbare en innovatieve organisatie. En van technieken als AI, voice, martech, AR/VR en IoT tot aan digitalisering van processen en digitaal leiderschap.

Docenten Antal de Waij en Bart Meerdink hadden de eer om de eerste plannen te bespreken. Een kort overzicht:

  • Geert-Jan Telkamp is Head of Brand concepts bij NDC, een grote mediagroep die de Noordeling perfect kent en kan bereiken. In zijn sterke plan onderzocht Geert-Jan nieuwe verdienmodellen en mogelijkheden om nog relevanter te worden voor de adverteerder. Dit om de toenemende macht van Big Tech te omzeilen. Top gedaan Geert-Jan!
  • Saskia Berendsen is senior marketeer bij Menzis en wilde zich graag verbreden. De opleiding heeft ze gebruikt om een heel relevant innovatieplan te ontwikkelen. Met de innovatie scorecard en het McKinsey horizon model als instrumenten heeft ze een hele scherpe strategie neergelegd + concrete next steps. Veel succes met de implementatie Saskia!
  • Renate Wijma kende als zzp-er al alle geheimen van social media. Voor haar opdrachtgever stichting FCB onderzocht zij hoe deze organisatie relevant blijft met behulp van nieuwe digitale kanalen en een platformstrategie. Een mooi en breed plan met focus op digitaal leiderschap + concrete projecten. Van harte Renate!
  • Een speciale vermelding is er voor Bart de Ruigh, CFO bij Unicef Nederland. In zijn plan maakt Bart heel duidelijk hoe de organisatie kan toewerken naar een betere relatie met de donateurs, met Microsoft Dynamics, data en organisatiecultuur als rode draad hierin. De uitwerkte strategie gaat waarschijnlijk ook wereldwijd helpen om meer kinderen een onbezorgde jeugd te geven en talenten te ontwikkelen. Bart heeft een uitzonderlijke 9,5 gescoord voor dit plan, chapeau Bart en alle succes bij de uitrol!

Hiermee feliciteert Beeckestijn de eerste digital leaders met het afronden van de opleiding. De volgende transformatie plannen zijn al in de maak. We hopen nog veel ambitieuze professionals te verwelkomen om echte impact te maken en sturing te geven aan de urgente digitale transformatie die voor ons ligt.

Digitale Transformatie & Leiderschap plannen

Jouw organisatie klaarmaken voor de digitale toekomst?