Blog

Interview met docent Jurgen ten Brummeler

Jurgen ten Brummeler is sinds een paar jaar docent bij Beeckestijn. In 2021 kreeg de titel ‘Docent van het Jaar 2021’ in de categorie Customer Experience, CRM & Data. Ook afgelopen jaar stond hij in de top 10 docenten. Wat is zijn geheim? Hoe blijft hij up-to-date? En hoe brengt hij dat over op de deelnemers? Jurgen deelt het in dit interview.

Waarom ben én blijf jij een vakexpert?

Sinds de start van mijn carrière in marketing is data altijd enorm belangrijk geweest. Hiermee kun je écht een verschil maken. Dat zien wij dagelijks bij onze klanten van Consigo Online Marketing. Grip op data zorgt voor de juiste sturing. Google Analytics ken ik al vanaf de tijd dat het nog Urchin heette, dus ik ben er al een tijdje bij. Intussen is er ontzettend veel bijgekomen. Extra tools, dashboarding, privacy/AVG, cookie ontwikkelingen, big data, PowerBI en nog veel meer. Het analytics-vak blijft zich enorm snel ontwikkelen. Ik vind het enorm boeiend om mij hierin te blijven verdiepen.

Jurgen ten Brummeler

Wat is jouw verklaring dat je top 10 docent geworden bent? Wat maakt jou ‘anders’?

In mijn eerste jaar als docent bij Beeckestijn werd ik gelijk uitgeroepen als docent van het jaar 2021. Toen ik begon met lesgeven zaten we nog volop in de coronapandemie. Daardoor had ik nooit verwacht meteen zo’n titel te krijgen. Zeker met de eerste ZOOM colleges tot 21:30 uur in de avond. Ook in 2022 sta ik opnieuw in de top 10. Heel leuk om te zien dat de deelnemers je passie voor het vak zo waarderen. Ik voorzie mijn colleges van veel praktische opdrachten, cases en voorbeelden. Daarnaast zet ik de deelnemers tijdens de colleges ook echt aan het werk. Ik hoop hiermee vooral het plezier in de analyses en de mogelijke effecten ervan aan te kunnen tonen. 

“Heel leuk om te zien dat de deelnemers je passie voor het vak zo waarderen.”
Jurgen ten Brummeler
Online Marketeer | Consigo

Kun je iets vertellen over de inhoud van de colleges die jij geeft? Wat leer je de deelnemers?

Mijn colleges gaan over marketing, doelen en data. Focus ligt hierbij op de tool Google Analytics en de recente overstap naar Google Analytics 4 (GA4). Naast alle praktische tips over de inrichting, het gebruik van Google Analytics en rapportages geef ik veel aandacht aan het doel. Waarom gebruik je de data? Wat wil je ermee bereiken? Hoe neem je concrete stappen voor optimalisatie? Hoe zorg je voor meer resultaat?

Hoe zorg je ervoor dat de deelnemers enthousiast, actief, gemotiveerd worden en blijven voor, tijdens en na je colleges?

Wat ik vaak terug hoor of lees is dat ik de stof begrijpelijk en toepasbaar heb kunnen maken voor de deelnemers. Voor een deel van de marketeers is data een lastig terrein. Dat is begrijpelijk, het kan zeker complex en overweldigend overkomen. Voor mij als docent is het de uitdaging om data begrijpelijk te maken en dat marketeers deze data daadwerkelijk als sturingsmiddel in gaan zetten.

Heb je nog tips voor de mensen uit het vakgebied?

Ik wil graag drie tips meegeven:

  1. Vier je successen! Dit gebeurt nog te weinig. Hoe leuk is het als je analyses omzet in optimalisaties die daadwerkelijk effect hebben?
  2. Zorg voor een externe sparringpartner op het data en optimalisatie vlak. Dit houdt je toch scherper als marketeer. Plus alle technische zaken moet je wellicht niet zelf willen oppakken of beheersen.
  3. Ga vooral zelf actief aan de slag. Data begrijpen is echt een "hands-on" taak. Een dashboard zorgt alleen voor een goed overzicht. Deep-dive analyses blijven nodig voor een echte resultaatgerichte marketing aanpak.

Zelf aan de slag met google analytics 4?

Wil je meer uit je website, app of campagne halen met Google Analytics 4?  In de training Google Analytics 4 ga je zelf actief aan de slag met GA4 binnen jouw organisatie. ↓