Blog

Interview met docent Roel Elsman

Roel Elsman is Linkedin & Facebook Advertising Specialist bij KNOX FBM. Naast het uitvoeren van social advertising campagnes houdt Roel zich bezig met audits uit waarin hij de social media performance van grote organisaties doorlicht. Hij deelt zijn kennis en expertise met onze deelnemers in zijn colleges rondom online advertising. Zijn colleges worden hoog gewaardeerd door de deelnemers en daarom belandde hij afgelopen jaar in de top 10 docenten in de categorie Digital, Marketing & Communicatie. Roel deelt zijn visie op het vakgebied, vertelt over zijn colleges en geeft zijn ultieme tip in dit interview.

Waarom ben én blijf jij een vakexpert?

Ik één van de eerste Meta-gecertificeerde marketeers in Nederland. Ik heb inmiddels uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van Meta advertising. In de loop der jaren heb ik veel e-commerce organisaties geholpen bij het opzetten van evergreen campagnestructuren die ze vervolgens zelf kunnen onderhouden. Daarnaast krijg ik ook met enige regelmaat een kijkje in de Meta advertising keuken bij grote internationale organisatie. Hierdoor blijf ik ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Roel Elsman

Wat zijn jouw toekomstverwachtingen voor jouw vakgebied?

Ik zie uitdagingen opdoemen zodra cookies definitief worden verbannen. Dit zal het moeilijker maken om Meta advertising op dezelfde manier in te zetten als we nu doen. We zullen nieuwe strategieën en benaderingen moeten vinden om doelgerichte en gepersonaliseerde advertenties te blijven leveren aan onze doelgroepen. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door middel van first-party data en geavanceerde targeting technieken.

"Mijn motto: 'Ik ben pas tevreden als de deelnemer dat is.' Ik streef ernaar om een ondersteunende en betrokken omgeving te creëren waarin deelnemers zich vrij voelen om vragen te stellen en hulp te vragen."
Roel Elsman
LinkedIn & Facebook Advertising Specialist

Wat is jouw verklaring dat je top 10 docent geworden bent? Wat maakt jou ‘anders’?

Het vertellen van het échte verhaal is waar ik mij op focus. In plaats van me te richten op likes en shares, leg ik de nadruk op keiharde conversies. Mijn doel is om de deelnemers de kennis en vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om daadwerkelijke resultaten te behalen. Ik deel praktische tips, strategieën en best practices die zijn gericht op het vergroten van de conversiepercentages en het maximaliseren van de return on investment.

Kun je iets vertellen over de inhoud van de colleges die jij geeft? Wat leer je de deelnemers?

Het instapniveau van mijn colleges is hoog en vooral interessant voor organisaties met een aanzienlijk aantal websitebezoeken. Ik bespreek geavanceerde onderwerpen en technieken op het gebied van Meta advertising. Mijn deelnemers leren hoe ze evergreen campagnestructuren kunnen opzetten en onderhouden, hoe ze effectieve advertenties kunnen maken en hoe ze conversies kunnen optimaliseren. De reacties en waarderingen van de deelnemers weerspiegelen de waarde die ze halen uit de inhoud die ik mee geef.

Heb je nog tips voor de mensen uit het vakgebied?

Wat betreft tips voor mensen in het vakgebied, raad ik aan om volledig in te zetten op conversies. Ongeacht in welke fase van de funnel je je bevindt, is de marketingdoelstelling "Sales met optimalisatie van Conversies" van cruciaal belang. Het is een effectieve benadering die zowel in de awareness-fase als in de conversiefase werkt. Door te focussen op conversies, kun je waardevolle resultaten behalen, of het nu gaat om het vergroten van de merkbekendheid, het genereren van leads of het stimuleren van directe aankopen. En zolang er nog cookies beschikbaar zijn, blijft dit de allerbeste tool om high-quality websitebezoekers te bereiken.

Zelf aan de slag met social advertising?

Wil je zelf aan de slag met adverteren op platforms zoals LinkedIn, Facebook & Instagram? Of wil je je huidige social advertising optimaliseren? Volg dan één van de social advertising trainingen! ↓