Blog

Mijn stage bij Beeckestijn Business School

Warm, gezellig en leerzaam zijn voor mij de drie woorden die mijn stageperiode bij Beeckestijn Business School het beste omschrijven. Vanaf februari tot juni heb ik als vierdejaarsstudent Commerciële Economie stage mogen lopen bij Beeckestijn. Beeckestijn Business School is een opleider voor professionals die binnen online marketing, online communicatie, customer management of data een volgende stap willen zetten. Voor mij paste Beeckestijn perfect binnen mijn wens om stage te lopen bij een klein/middelgroot bedrijf en mijn interesse in het onderwijs.

Geschreven door Carlijn

Geschreven door Carlijn Trouw

Al vanaf de start voelde Beeckestijn als een warm bad met fijne, gezellige collega’s. Hierdoor kwam ik terecht in een veilige omgeving waar alle ruimte was om te leren, mezelf te ontwikkelen en fouten te maken. De stage is een allround (online) marketing stage waarbij ik me bezig heb gehouden met veel verschillende facetten binnen (online) marketing.

Allround marketing stage
De werkzaamheden waren divers en afwisselend. Zo heb ik de contentkalender opgezet, de e-mail statistieken bijgehouden en ook wekelijks content voor advertorials en social geschreven. In het gehele proces word je begeleid waar nodig. Op de marketingafdeling heb je drie directe collega’s die altijd voor mij klaar stonden. Doordat Beeckestijn een kleine marketingafdeling heeft, heb ik altijd de ruimte gehad voor mijn eigen mening en ideeën.

In de afgelopen maanden ben ik ook bij meerdere marketing events geweest zoals: MIE (Marketing Insights Event), Digital Marketing Live en Nima Marketing Day. Beeckestijn was bij deze events aanwezig met een stand en had meerdere sessies die werden ingevuld door docenten. Tijdens deze events heb ik geholpen als stand bemanning en ben ik aanwezig geweest bij de sessies van de docenten. Naast dat ik nieuwe marketingkennis heb opgedaan op deze evenementen vond ik het ook erg leuk om in contact te zijn met potentiële nieuwe deelnemers en deze te helpen bij de keuze voor een opleider.

Ruimte voor persoonlijke interesses
Mijn persoonlijke interesses op marketinggebied liggen deels bij het maken van visuele content. Tijdens mijn stage heb ik de mogelijkheid gehad om een project op te pakken dat hierbinnen past. Ik heb voor o.a. de diploma-uitreiking een aftermovie mogen maken.

Stage bij Beeckestijn

Links: Sessie van Beeckestijn tijdens Where Marketing Meets Service & rechts: Gent vanaf het water tijdens het teamuitje. 

Landgoed Leusderend
Het kantoor van Beeckestijn is in Leusden (naast de A28 en goed bereikbaar). Het leuke van de locatie is dat het kantoor ook een opleidingslocatie is. Hierdoor sta je direct in contact met de deelnemers en docenten. Dat zorgt voor een fijne, gezellige werk sfeer.

Het gehele team bestaat uit 25 collega’s waarmee je (tijdens het rondje lopen in de lunch) het weekend, wat je ’s avonds gaat eten en alle favoriete tv-programma’s bespreekt. Ik heb tijdens mijn stageperiode ook mijn afstudeeronderzoek bij Beeckestijn gedaan (en een scriptie geschreven), waarbij alle collega’s klaar stonden als ik informatie van hen nodig had. Naast de maandelijkse ‘donderdag middag borrel’ heb ik ook het geluk gehad om mee te mogen op teamweekend naar Gent. In Gent hebben we gefietst, gevaren en karaoke gezongen, een ervaring die de kers op de taart was voor mijn stageperiode. 

Ik kijk met veel plezier terug op mijn stageperiode bij Beeckestijn waarbij de kracht van Beeckestijn voor mij in het ‘warme’ team en de veelzijdigheid van de werkzaamheden zat!

Wil je meer weten over een stage bij Beeckestijn? Bekijk dan hier de vacature voor online marketing stagiaire.