Blog

Nieuwe opleiding TeamLead

Op 12 juni 2022 start de nieuwe post-HBO opleiding Teamlead. Na 6 dagen en binnen 3 maanden zijn professionals in staat om de rol van Teamlead te vervullen. De opleiding bestaat uit praktische colleges verzorgd door ervaren docenten uit het vakgebied en het ontwikkelen van een visie en actieplan op je eigen ontwikkeling en die van je team. Deelnemers krijgen de laatste inzichten, concepten en cases aangeboden en kunnen deze direct in de praktijk toepassen. De opleiding wordt gegeven in Leusden, Utrecht en Amsterdam.

WAAROM EEN OPLEIDING TEAMLEAD?

De tijd van klassiek leiderschap ligt achter ons. We zitten middenin de digitale revolutie waarbij een balans gezocht moet worden tussen employee en customer experience. Dit in combinatie met inclusiviteit en purpose denken. Modern agile teamleiderschap vereist veel van professionals. Digitale ontwikkelingen en ‘connectivity’ hebben vergaande impact op samenwerken en het leiden van teams. Zonder recente inzichten rondom leiderschap, coaching door experts en een netwerk van collega Teamleads wordt het heel moeilijk te slagen als Teamlead.

"Deze opleiding is uniek en ontwikkeld voor professionals uit zowel startups als gevestigde organisaties. Klassiek hiërarchisch leiderschap heeft zijn langste tijd gehad. Zonder goede teamleads gaan organisaties het op termijn niet redden.”
Hans Molenaar
Directeur Beeckestijn Business School

TEAMLEADS ZIJN DE MOTOREN ACHTER SUCCESVOLLE ORGANISATIES

De wereld verandert sterk en dat zie je terug op de werkvloer. Thuiswerken is niet meer weg te denken en talent is moeilijker aan te trekken en vast te houden. Daarnaast vraagt digitalisering en focus op klantgerichtheid  om nieuwe leiders. Teamleads zijn de drijvende krachten die weten hoe je voor iedereen een goede werksfeer neerzet, mensen in hun kracht zet en daarbij ook nog de organisatiedoelstellingen weten te behalen. Professionals en organisaties hebben behoefte aan modern agile leiderschap die teams succesvol en klantgericht door het digitale tijdperk loodsen.

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING ONTWIKKELD?

De opleiding Teamlead is ontwikkeld voor professionals die een team aansturen of gaan aansturen. Professionals en managers zoals teamleiders, customer service managers, marketing/communicatie managers, afdelingsmanagers, coördinatoren, productowners en projectleiders.