Blog

Nieuwe trainingen: SQL en Power BI

Maak impact als data professional met de nieuwe data science trainingen

Vanaf dit najaar bieden we je twee nieuwe trainingen op het gebied van data: SQL en Power BI. Deze trainingen zijn het antwoord op de roep om geavanceerde data analyse en transparante rapportages. Precies de zaken die cruciaal zijn voor iedere marketeer.

Sowieso zou iedere datagedreven marketeer ownership over eigen data moeten hebben. Echt datagedreven werken is namelijk meer dan alleen terugkijken op gebeurtenissen. Organisaties willen voorspellen èn beheersen. Uiteraard real-time.

Waarom deze trainingen?

Data vormen de basis van het werk van iedere marketeer. In de praktijk blijkt het lastig om data overzichtelijk bijeen te brengen en te presenteren in toegankelijke dashboards. We zien dat data analyse uit verschillende bronnen vraagt om meer dan alleen Excel. Bovendien verwachten de ontvangers realtime- en interactieve rapportages zodat deze direct te vertalen zijn naar acties. Hoog tijd dus voor onze eerste data science trainingen.

De nieuwe trainingen zijn een uitbreiding op onze huidige Data Driven Marketing opleidingen en trainingen.

“Een aantal data opleidingen hebben een focus op marketing en/of webanalytics. We willen graag een completer aanbod bieden door ook de technische kant van data analytics te belichten”
Bart Meerdink
Digital strategist, partner & kerndocent

SQL (Structured Query Language) | 2 dagen

SQL is een programmeertaal die de basis vormt voor veel analisten om data te verzamelen en inzichtelijk te maken voor verdere analyses. Je leert wat relationele databases zijn en hoe je hier doormiddel van SQL informatie uit kan halen. Theorie en praktijk worden gecombineerd, zodat je na twee dagen SQL helemaal eigen hebt gemaakt. Voor iedere (beginnende) analist die nog geen ervaring heeft met SQL.

Startdatum: 24 november 2021

Power BI (Power Business Intelligence) | 2 dagen

Het is een uitdaging om alle data en informatie zo te bundelen en te communiceren, dat het impact heeft. Daarom wordt de tool (van Microsoft) PowerBI door steeds meer organisaties ingezet om dashboards te maken en inzicht te geven in de data. Wil jij impact maken met heldere rapporten, maar heb je nog weinig ervaring met Power BI? Dan is dit de training voor jou.

Startdatum: 28 september 2021

Incompany data academy

Je hele organisatie of team deze nieuwe kennis en skills bij brengen? Dat kan! Beide trainingen zijn ook te volgen als incompany training. Behoefte aan een bredere data academy? Ook dat is mogelijk. We denken graag met je mee om samen een programma te ontwikkelen dat aansluit op de opleidingsbehoefte in jouw organisatie.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Programma manager Marc van den Boom vertelt je er graag meer over: incompany@beeckestijn.org

Data experts

De trainingen worden verzorgd door Karin Gruijs en Coen van der Snoek, beide werkzaam bij Cmotions. Karin, docent van de training SQL, heeft als data scientist meer dan 20 jaar ervaring met het maken van data analyses. De training power BI wordt gegeven door Coen. Hij helpt, als senior consultant, organisaties om klantgerichter te werken. Zowel vanuit de data en techniek als door het enthousiasmeren van professionals.

Wil jij meer impact maken met data? Ontdek meer over de nieuwe trainingen.