Blog

Stage lopen tijdens de coronacrisis

Afstuderen en volledig meedraaien in het marketingteam tijdens de coronacrisis was zowel voor mij als voor Beeckestijn nieuw. Afgelopen februari tot en met juni heb ik mijn afstudeerstage als student AD Officemanagement bij Beeckestijn mogen lopen. Graag deel ik mijn ervaring over deze fijne, spannende en vooral leerzame periode.

danielle rond 150x150

 

 

 

 

Geschreven voor Danielle Verhoef

Balans thuiswerken en kantoor

Ondanks dat ik grotendeels thuis werkte en het kantoor vrij leeg was i.v.m. corona, voelde ik me heel snel thuis bij Beeckestijn. Er werd veel tijd genomen door mijn collega's om mij goed in te werken en elkaar te leren kennen. Ik werd geholpen bij het creëren van een goede thuiswerkplek en werd voorzien van de benodigdheden. De werkzaamheden waren goed uit te voeren vanuit huis en daar werd ik ook in begeleid. Gelukkig was het na een tijdje mogelijk om meer naar kantoor te gaan samen met collega's. Er was een fijne balans tussen thuis werken en op kantoor werken. 

Vrijheid, vertrouwen & variatie

Tijdens mijn stage mocht ik volledig meedraaien in het marketingteam en mocht ik van allerlei facetten proeven. Er was ruimte voor mijn persoonlijke interesses, waardoor ik al snel een aantal vaste taken kreeg die bij mij pasten. Ik kreeg volledig vertrouwen van mijn collega's, waardoor ik ook zelfverzekerder werd. Ik hield me na een tijdje bezig met de volledige social media, van het maken van content tot het plaatsen en monitoren hiervan. Samen met een collega mocht ik voor de social media kanalen nieuwe soorten content maken en ontwerpen. Hierbij was niks te gek, ik werd creatief volledig vrijgelaten. Daarnaast hield ik me bezig met o.a. e-mailmarketing, teksten schrijven, statistieken & meer. Naast de vaste taken waren er nog veel meer taken die varieerden. Deze variatie in taken in combinatie met creativiteit was voor mij enorm prettig.

Iedereen is gelijk

Wat ik misschien wel het allerfijnst vond is dat iedereen gelijk is bij Beeckestijn. Ik voelde me niet minder dan de rest en werd ook serieus genomen. Ik werd overal bij betrokken en er was ruimte voor mijn eigen mening en ideeën. Zo werd ik betrokken in verschillende projecten en mocht ik meedoen met een workshop. Ook mocht ik mee naar het NIMA Marketing Day event, waar Beeckestijn aanwezig was met een eigen stand. Het was erg bijzonder om na een periode van afstand houden dit weer mee te mogen maken. 

Workshop storytelling
NIMA Marketing Day

 

 

 

 

Sessie van Beeckestijn tijdens NIMA Marketing Day.         Workshop storytelling met collega's.

Implementatie van afstudeeronderzoek

Afgelopen maanden heb ik naast het meewerken ook een afstudeeronderzoek gedaan. Hierbij heb ik een communicatieproces onderzocht en een verbetertraject geadviseerd. Dit onderzoek heb ik succesvol afgerond en is ook meteen in de praktijk in werking gezet. Het geeft enorm veel voldoening om te zien dat mijn onderzoek serieus wordt genomen en direct in de praktijk wordt geïmplementeerd.

Ook stagelopen bij Beeckestijn?

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij Beeckestijn en wil je meer weten? Bekijk dan hier de vacature voor online marketing stagiair.