Blog

Toekomstbestendig met de juiste kennis en skills

Het aansturen van bureaus en externen, je kunt er behoorlijk druk mee zijn. Te afhankelijk zijn van bureaus of externe consultants is duur en inefficiënt. En ondertussen gaat  de digitalisering van marketing, klantcontact en services door Covid sneller dan ooit. Om mee te kunnen gaan in deze ontwikkeling, is het in huis hebben van de juiste kennis en skills een must voor succes op langere termijn. Beeckestijn Business School heeft onderzoek gedaan naar welke kennis en vaardigheden een organisatie nodig heeft om toekomstbestendig te zijn.

Met onderstaande checklists kun je controleren of jouw organisatie future proof is of dat het belangrijk is om bepaalde kennis en skills te ontwikkelen.

Top 10 future proof kennis

1. Ontwikkelen van onderscheidende proposities
Wat voor producten en services kun je maken om het leven van je klant makkelijker, beter of leuker te maken? Het vermogen om goede value propositions uit te werken en in de markt te zetten is hoognodig om relevant te blijven.

2. Kennis van alle digital marketing kanalen
Een steeds groter deel van elke klantreis, zowel business-to-consumer (B2C), business-to-business (B2B) als non-profit, speelt zich online af. Je hebt dus bovengemiddelde kennis nodig van SEO, SEA, social, websiteoptimalisatie, platformen en email & automation.

3. Bouwen aan een sterk merk in een digitale wereld
Het vormgeven en uitdragen van je merk wil je niet uitbesteden, hier wil je zelf de regie over voeren.

4. Opbouwen van profielen en klantwaardemanagement
Heb je voldoende inzicht in wie je beste klanten zijn? Weet je het spel van marge en volume zelf te spelen?

5. Maken van onderscheidende content
Het vullen van de social kanalen is niet moeilijk, elke freelancer kan een contentkalender voor je maken. Maar als je meer wilt dan een inhaker op Nationale Krokettendag, dan is het goed om te investeren in het zelf kunnen maken van goede content die echt waarde toevoegt.

6. Klantbeleving over alle kanalen heen
Het gevaar binnen elke organisatie is dat iedereen zijn eigen silo of kanaal bedient. Maar heb je de kwaliteiten om overkoepelend te kijken naar klantbeleving over alle kanalen?

7. Kennis van marketingtechnologie en tooling
Met de verdergaande digitalisering ontstaat er ook steeds meer techniek (denk aan Software-as-a-Service) waarmee je veel tijd en geld kan besparen.

8. Kunnen opstellen van 'metrics that matter'
Om zo wendbaar mogelijk te zijn, wil je focus hebben op de juiste zaken. Niets is zo gevaarlijk als sturen op 'vanity metrics', zoals likes. Heb je de kennis in huis om organisatiedoelen te vertalen naar relevante doelen per afdeling? Dan heb je de halve wereld al gewonnen.

9. Kaf van koren kunnen scheiden in nieuwe trends en toepassingen
Voegt het wat toe voor je business of je klant om te investeren in AI-gestuurde hologrammen? Met de razendsnelle ontwikkeling van nieuwe technieken is ook de noodzaak toegenomen om de juiste keuzes te maken. Hiervoor is de juiste kennis over de digitale trends en toepassingen nodig.

10. Bouwen aan wendbare teams
Er lopen momenteel zeer veel agile en business coaches rond. Ze doen belangrijk werk, maar echt succes begint bij het in huis hebben van kennis over hoe je wendbare organisaties inricht en aanstuurt.

De winnaars van morgen hebben niet alleen de juiste kennis in huis, maar bovenal ook de juiste cultuur. Goed om eens een check te doen of de hiernaast genoemde top 5 skills voldoende aanwezig zijn in je team.

Top 5 future proof skills

  1. Scherp strategisch denken
  2. Return on investment (ROI), Key Performance Indicator (KPI) en financiële gedrevenheid
  3. Nieuwsgierigheid
  4. Creativiteit
  5. Snel testen, leren en fouten durven maken

Beeckestijn Business School is trots dat we organisaties en professionals helpen met het ontwikkelen van bovenstaande kennis en skills. Het zijn impactvolle tijden en de nood voor het in huis halen van deze kennis en skills is hoger dan ooit. We bieden een groot scala aan open opleidingen in het domein van digital, data, customer experience, marketing en communicatie.

Daarnaast helpen we bedrijven met op maat gemaakte programma’s. Voor het beste resultaat starten we altijd met een scan van aanwezige en gewenste kennis en skills. Dit geeft scherpe inzichten voor een programma waarmee je je organisatie daadwerkelijk klaar maakt voor een mooie toekomst.

Kennismaken met Beeckestijn Business School?

Dat kan. Naast onze opleidingen en trainingen delen we onze kennis graag met je via gratis whitepapers, podcasts en clinics