Erkenning & accreditatie

Regulering door de overheid

De overheid reguleert en accrediteert het reguliere HBO en academische onderwijs in Nederland. Daarvoor zijn meerdere instanties ingericht voor het opstellen van de regelgeving en handhaving daarvan o.a. door visitatiecommissies. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is de enige door de overheid erkende organisatie en is verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de Nederlandse en Vlaamse hogeronderwijs opleidingen.

Het post-HBO, bachelor, master en doctoraal onderwijs in de vorm van post-master en post-HBO educatie wordt door de overheid niet geaccrediteerd. Reden is dat als een opleiding door de overheid geaccrediteerd wordt er ook subsidies en studiefinancieringsmogelijkheden moeten bestaan. Ook MBA-opleidingen en Nima-opleidingen worden niet door de overheid geaccrediteerd. Er zijn organisaties actief, buiten de overheid om, die bepaalde MBA-opleidingen een status van accreditatie verlenen.

CRKBO-erkenning

Beeckestijn heeft van de overheid een CRKBO-erkenning (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en is opgenomen in dit centrale register voor korte beroepsopleidingen. De kwaliteitsaudit om te worden opgenomen in dit register is door Lloyds gedaan. Door deze erkenning kan Beeckestijn haar studenten o.a. BTW-vrij factureren (indien gewenst)

Beeckestijn Business School werkt inzake de ontwikkeling en verzorging van haar opleidingen nauw samen met (leden van) brancheorganisaties zoals Platform Innovatie in Marketing (PIM),  Platform voor Klantgericht Ondernemen (PVKO) en DDMA en zorgen op deze manier dat onze opleidingen en inhoud goed zijn afgestemd op de praktijk. 

Lees hieronder verder