Ervaring Alwin Dooijeweerd

Over de post-master opleiding Data Driven Strategie & Organisatie

"Het is prettig om met de docenten van Beeckestijn te sparren. Hun intentie is écht om mensen te helpen."
Alwin Dooijeweerd
Mede-eigenaar consultancy-bedrijf Finext

“Ik heb een eigen bedrijf waarbij ik mijn klanten inzicht leer te krijgen in hun eigen winstgevendheid. En dat dan niet ingestoken vanuit marketing, maar meer vanuit de financiën. Ik zocht een opleiding die mij nieuwe inzichten kon geven. Een collega attendeerde me op Beeckestijn en na een proefcollege werd duidelijk dat de post-master opleiding Data Driven Strategie & Organisatie (voorheen Customer Insight & Marketing Intelligence) het meest aan mijn wensen voldeed.”

Big data

“De opleiding zit heel erg op het raakvlak tussen klantgedrag en big data. Een persoonlijke relatie met je klant wordt steeds belangrijker. Veel meer dan ooit tevoren kun je het klantgedrag analyseren en in kaart brengen. Ik heb een financiële achtergrond; ik ben ooit als business controller opgeleid. Voor mij was de opleiding echt een eye opener. Ik vond het heel interessant om te zien wat je allemaal met marketing en big data kunt doen."

Customer value

"Ik vond het soms lastig waar ik mij met mijn bedrijf op moest richten: de klantrentabiliteit, zegt maar de customer value vanuit financieel perspectief of klantwaarde vanuit marketing perspectief. Met mijn bedrijf staken we de kosten en opbrengsten per klant nog heel erg in vanuit finance. Door de colleges bij Beeckestijn heb ik geleerd dat marketeers eigenlijk met dezelfde informatie aan de slag gaan, alleen dan ingestoken vanuit een andere invalshoek."

Lees de ervaring van alumnus Alwin Dooijeweerd over de opleiding Customer Data

Praktijkervaring

“Wat leuk was aan de colleges was het sparren tussen enerzijds de studenten, die vooral veel praktijkervaring hadden en met hun voeten in de modder stonden, en anderzijds de docenten, die bij bedrijven vaak een adviserende rol hadden. Dat leverde regelmatig discussies en soms verrassende nieuwe inzichten op.”

Groepsopdracht

“Zowel de groeps- als de individuele opdracht waren erg leerzaam. Voor de groepsopdracht moesten we een campagne bedenken voor beautyproducent L’Oréal. Veel van hun producten worden door een wat oudere doelgroep gebruikt. Wij moesten ervoor zorgen dat ook jongeren bekend raakten met L’Oréal zodat zij de rest van hun leven enthousiaste gebruiker zouden blijven.”

Marketing Finance Analytics

“De individuele opdracht heb ik gemaakt voor mijn eigen bedrijf waarbij ik de klant dus insteek vanuit de financiële kant in plaats vanuit de marketing. Het is nog echt een uitdaging geworden. Met behulp van een docent heb ik een eigen model ontwikkeld: Marketing Finance Analytics. Het onderzoekt aan de ene kant de inspanning die bedrijven leveren om klanten te leren kennen en aan de andere kant berekent het hoeveel bedrijven daar beter van worden. Mijn ervaring hierdoor is dat de docenten van Beeckestijn écht de intentie hebben om mensen te helpen.” 

Ook aan de slag met customer insights?

Bekijk de onderstaande opleidingen  ↓