Ervaring Bianca van Overveld

Over de post-master opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap

"De colleges bij Beeckestijn waren stuk voor stuk heel inspiratievol."
Bianca van Overveld
Manager communicatie en marketing bij De Zorgcirkel

“Ik werk al lang in de communicatie en doe veel dingen op basis van mijn ervaring en gevoel. De ontwikkelingen gaan steeds sneller en online is veel belangrijker geworden. Ik wilde mijn basis op het online vlak verstevigen en ben gaan Googlen naar een geschikte opleiding. Zo ben ik bij Beeckestijn terechtgekomen.”

Energie

“Ik heb de post-master opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap gevolgd. Het was een intensief programma en soms wel even pittig om het met privé te combineren. Maar daar stond tegenover dat de colleges inspirerend waren en vol interessante praktijkverhalen zaten. Ik kreeg er ontzettend veel energie van om weer op een andere manier met mijn vak bezig te zijn.”

Lesstof

“Doordat ik al lang in de communicatie werk, was een deel van de lesstof al wel bekend voor me. Maar dat was niet vervelend, juist omdat ik werd gedwongen daar weer met een frisse blik naar te kijken. Het heeft me toch weer nieuwe inzichten opgeleverd en was een goede aanvulling op mijn kennis.”

Online vindbaarheid

“Het meest leerzame deel voor mij waren de lessen over de online instrumenten. De website van mijn werkgever Pantar bleek bijvoorbeeld niet responsive, dus niet goed zichtbaar op smartphones en tablets. Ook kon onze online vindbaarheid nog worden verbeterd. We zijn op mijn werk dus flink aan de slag gegaan met de site en Search Engine Optimalisation (SEO).”

Ervaring van Bianca van Overveld

Doelgroepen

“Een van de meest interessante onderdelen van de opleiding vond ik de praktijkopdrachten. Bij de individuele opdracht heb ik een online communicatieplan gemaakt voor Pantar. Vraag was hoe we onze verschillende doelgroepen beter kunnen bereiken en betrekken bij de organisatie. Ik had al ideeën over hoe we onze online middelen beter met elkaar konden verbinden en kon dit meteen in de praktijk brengen.”

Crisismanagement

“De groepsopdracht was een Harvard Business Case en ging over de oud-wielrenner Lance Armstrong. Wij waren zogenaamd van zijn Livestrong Foundation die zich inzet voor kankeronderzoek. Onze focus was crisismanagement nadat zijn dopinggebruik aan het licht kwam. Het was een heel leerzame case voor mij.”

Netwerk

“Minstens zo geslaagd waren de medestudenten. Iedereen kwam uit de een heel andere tak van de communicatiebranche en we hadden onderling een goede klik. We spreken nog steeds om de paar maanden met een groepje af. Onder het genot van een biertje of een wijntje delen we praktische zaken en helpen we elkaar met dingen waar we tegenaan lopen. De opleiding bij Beeckestijn heeft dus ook mijn netwerk geweldig verrijkt!” 

Ook aan de slag met online communicatie?

Bekijk de onderstaande opleidingen  ↓