Ervaring Esther Jacobs

"Ik heb een enorme kennis boost gekregen en voel me mega geïnspireerd om met de geleerde tools en kennis aan de slag te gaan. Daarbij is het strategische contentplan dat ik als eindopdracht heb geschreven een super praktische en relevante databank waar ik dagelijks uit kan putten."
Esther Jacobs
Oprichter La Poncha

Welke opleiding heb je gevolgd en waarom?

Ik heb een paar weken geleden de post-HBO opleiding Content Marketing (voorheen Content Marketing & Cross Media) succesvol afgerond. De manier waarop consumenten onderling communiceren, informatie verzamelen en aankopen doen is sinds de komst van digital in beweging, maar vooral de laatste jaren in een hoog tempo aan het veranderen. Om mijn opdrachtgevers maximale waarde te bieden en om ‘up-to-date’ te zijn omtrent de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van marketing & communicatie ben ik altijd blijven investeren in mijn kennis & skills en heb ik regelmatig nieuwe communicatieopleidingen gevolgd.

Esther Jacobs

Hoe heb je de opleiding ervaren?

Het volgen van deze opleiding bij Beeckestijn heeft mij geholpen om voor Dream Avenue een innovatieve content-strategie te ontwikkelen om bestaande klanten te houden & nieuwe klanten aan te trekken. Enthousiaste docenten, die je continu verrassen met nieuwe tools & inzichten die je het liefst direct allemaal in de praktijk wilt gaan toepassen maken deze opleiding super leuk en mega inspirerend! Ik had verwacht dat ik de klassikale interactie heel erg zou missen, maar je hebt online nog steeds veel contact met de anderen en je verliest nu geen reistijd meer en dat was ook heel fijn.

Wat was voor jou het belangrijkste leermoment uit de opleiding?

Iedere docent is een specialist in een bepaald vak en geeft je heel veel waardevolle kennis waardoor je begrijpt hoe alles in elkaar past en wat jij er in de praktijk mee kunt. Persoonlijk haal ik daarnaast altijd heel veel inspiratie uit de cases.

De tip van Esther

"Als je als marketeer succesvol wilt blijven, investeer dan continu in jezelf en laat je informeren en inspireren door topdocenten die gespecialiseerd zijn in online marketing en je alles kunnen vertellen over de allernieuwste technieken en tools op het gebied van marketing en communicatie."

Kun je kort vertellen waar je actieplan over ging?

Ik heb mijn actieplan geschreven voor Dream Avenue: een producent van mooie, luxe lingerie voor een betaalbare prijs, die bezig is met een herlancering. Ik wilde weten hoe we content konden inzetten voor het (terug) winnen van het vertrouwen van klanten en het realiseren van onze kwalitatieve & kwantitatieve kpi’s.

Heb je al verandering in gang kunnen zetten? Zo ja, welke?

We zijn een maand geleden begonnen met de implementatie en merkten al gelijk de eerste resultaten. Bestaande & nieuwe klanten reageren verrast en enthousiast op de nieuwe aanpak en vinden het geweldig dat we ze middels co-creatie betrekken in de communicatie met de eindconsument.

Wat heeft de opleiding jou persoonlijk gebracht?

Ik heb een enorme kennis boost gekregen en voel me mega geïnspireerd om met de geleerde tools en kennis aan de slag te gaan. Daarbij is het strategische contentplan dat ik als eindopdracht heb geschreven een super praktische en relevante databank waar ik dagelijks uit kan putten.

Heeft de opleiding je anders laten kijken naar de toekomst?

Ik ben weer helemaal op de hoogte van de laatste trends en dat is fijn, want dat geeft mijn zelfvertrouwen als gesprekspartner een flinke boost. Daarnaast vind ik het heerlijk om continu nieuwe dingen te leren en ben ik alweer aan het kijken naar een mogelijke vervolgopleiding bij Beeckestijn.

Dit interview verscheen eerder in Fonk magazine, editie 318

Zelf aan de slag met content marketing?

 

Meer weten over content marketing?

Lees & beluister meer over dit onderwerp ↓