Ervaring Mauro Vanderstraeten

Over het talentship Digital Marketing Expert

"De combinatie van werken en leren zorgt voor een boost aan energie"
Mauro Vanderstraeten
Alumnus talentship Digital Marketing Expert

Hoe belangrijk is de combinatie van ‘werken en leren’ voor jou?

Als leergierige digital marketeer vind ik het geweldig om de balans van werken en leren aan den lijve te ondervinden. Ik ben ervan overtuigd dat het on-the-job bijleren dé manier is om een brede en tegelijkertijd diepgaande kennis op te bouwen en dat het constant bijscholen gewoonweg bij ons vak hoort. De combinatie van werken en leren zorgt voor een boost aan energie, omdat je enthousiasme dagelijks geprikkeld wordt met nieuwe kennis.

Mauro Verstraeten

Welke opleiding heb je gedaan voordat je als talent bent gestart en wat hoop je uit het talentship te halen?

Ik begon mijn studies met een bachelor in het communicatiemanagement, aangevuld met stages en praktische cases. Daarna startte ik met een postgraduaat digitale marketing en communicatie aan de EHSAL Management School in Brussel. Ik wil vooral persoonlijke en professionele groei uit het traineeship halen, net als uit mijn voorgaande opleidingen. Ik wil me na het unieke talentship verder profileren als expert en altijd blijven bijleren.

Wat was je belangrijkste leermoment uit het talentship tot nu toe?

De afgelopen maanden werden we al ondergedompeld in een bad vol kennis. Die leer ervaring op zich is heel bijzonder. De kracht van het traineeship zit hem voor mij in de combinatie van verschillende colleges en sessies – waaronder soft skills – maar ook persoonlijke coaching. Elke sessie is bijzonder, omdat je elke keer de nodige stappen zet in het creëren van de nodige expertise.

Wat betekent persoonlijke groei voor jou?

Persoonlijke groei is een continu proces dat nooit eindigt. Voor mij concreet is het een reis waarin je de comfortzone verlaat om zoveel mogelijk bij te leren over jezelf en over het vakgebied van digitale marketing. Het houdt in dat je handvaten aangrijpt om jezelf verder te ontwikkelen en daarin geen assumpties maakt onderweg.

Wat verwacht jij als ‘bijdrage’ van je werkgever waar het gaat om opleiden?

Het is geweldig om gestimuleerd te worden en de vrijheid te hebben om je kennis toe te passen. Maar ook om de kans te krijgen om toepassingen vanop de werkvloer beter onder de knie te krijgen door workshops en evenementen bij te wonen.

Hoe laat jij je werkgever profiteren van de door jou opgedane kennis?

Door de kennis toe te passen op dagelijkse marketingtaken en concrete situaties op het werk. Omdat je constant bijleert, creëer je een helikopterview en leer je verscheidenheid op alle marketingniveaus kennen. Tijdens het talentship ga je actief aan de slag met praktijkopdrachten en denk je dus out of the box in verschillende situaties.

Mauro droomt over: customer centricity.

Dit interview verscheen eerder in Fonk magazine, editie 266