Ervaring Jacco Kaarsemaker

Over de post-HBO opleidingen Campagne Management en Customer Experience & Journey Management

"Dankzij de post-HBO opleiding Campagne Management bij Beeckestijn is digitaal veel meer mijn nieuwe taal geworden."
Jacco Kaarsemaker
Campagne manager bij Royal FloraHolland

"Bij mijn werkgever Royal FloraHolland, beter bekend als de bloemenveiling, werken we nog heel erg op de klassieke marketingwijze. Wij bieden een platform voor 5.000 kwekers en daar verzinnen we traditionele productcampagnes. Deze zijn gericht op een grote doelgroep. Er gebeurde weinig via digitale kanalen en data driven werken stond nog in de kinderschoenen. We hebben een nieuwe strategie ontwikkeld voor 2020 met meer direct marketing. Om daaraan bij te dragen ben ik twee opleidingen bij Beeckestijn gaan volgen."

Campagne Management

"De post-HBO opleiding Marketing Automation & Campagne Management (voorheen Campagne Management) heb ik als eerste gevolgd. Ik kwam al snel bij Beeckestijn terecht omdat zij volgens mij het enige opleidingsinstituut zijn in Nederland dat een dergelijke opleiding aanbiedt in dit - relatief nieuwe - vakgebied."

CRM

"De post-HBO opleiding Customer Experience & Journey Management (voorheen Customer Experience & Relationship Management) heb ik een half jaar later gevolgd en was een welkome aanvulling. Ik wilde wat meer de diepte in met betrekking tot het denken in klantwaarde en het ontwikkelen van specifieke customer journeys. Er was wel wat overlap met de vorige opleiding, maar dat was zeker niet storend. Ik heb bij de laatste opleiding vooral geleerd om gerichte Customer Relationship Management (CRM)-strategieën en doelstellingen te bedenken. Wat doen we voor welke klantgroep en wat levert dat in de praktijk op? Dit gedeelte van de opleiding was een enorme toegevoegde waarde in mijn werk."

Ervaring van Jacco Kaarsemaker tijdens de opleiding Marketing Automation & Campagne Management

Sparren

"Het interessante van beide opleidingen is dat je meteen wordt aangespoord om aan de slag te gaan met wat je hebt geleerd. Voor de groepsopdracht, in ons geval een fictief reisbureau dat in zwaar weer verkeerde, moesten we een managementstrategie bedenken om de klantwaarde te verhogen. Vooral het sparren met medestudenten die allemaal een andere achtergrond hadden, vond ik heel leerzaam. Iedereen vloog het probleem aan vanuit een ander perspectief."

Data

"De individuele opdracht was voor mij bijkans nog waardevoller. Ik heb een plan geschreven voor mijn werkgever. Met dit plan als basis is er een klantendatabase en een marketing-automation-tool geïmplementeerd. Het gedrag van mensen en de data die hierdoor beschikbaar komt, vormt nu steeds meer de basis van onze marketingactiviteiten waarvoor we campagnes veel beter kunnen optimaliseren."

Multidisciplinair

"Het werken met data begint ons steeds meer op te leveren. Door harde cijfers kun je collega’s van verschillende afdelingen makkelijker meenemen in plannen. We werken nu veel gestructureerder en in multidisciplinaire teams. Ieders rol wordt steeds duidelijker. Dankzij mijn opleiding bij Beeckestijn heb ik hier mijn steentje aan bij kunnen dragen!”

Ook aan de slag met marketing automation of customer experience?

Bekijk de onderstaande opleidingen  ↓