Ervaring Rachel van der Wal

Over de korte opleiding Content Marketing

"Als je wil, kun je je hele marketingcarrière jaarlijks bij Beeckestijn blijven aanvullen."
Rachel van der Wal
Digital Marketeer bij Xebia

Handvatten

"Ik ben de korte opleiding Content Marketing gaan volgen omdat ik mij wilde verdiepen in het op de juiste manier verspreiden van content. Bij mijn werkgever Xebia deden we wel al aan content marketing, maar nog niet op de meest efficiënte manier. Tijdens de opleiding heb ik de juiste handvatten gevonden om met onze online marketing een andere weg in te slaan."

Website

"Het was een collega die me op de Beeckestijn Business School attendeerde. Die wilde daar een opleiding gaan volgen en daardoor keek ik op hun website. Ik vond het zo interessant dat ik ook een opleiding bij Beeckestijn wilde volgen, alleen wist ik nog niet welke. Ik heb vervolgens een proefcollege via webinar bekeken. Daar kwam al snel uit dat de opleiding Content Marketing het beste bij mij zou passen."

Marketingtools

"Ik vond de docenten stuk voor stuk enorm gepassioneerd. De colleges waren ook erg leerzaam. Ik heb vooral geleerd hoe ik in mijn werk de juiste doelgroep beter kan bereiken en in welke fase. Passende content op het juiste moment. Het fijne was dat docenten ook praktische tips en tricks gaven, zoals het advies om bepaalde marketingtools en programma's te gebruiken. De literatuur sloot ook goed aan op de colleges en triggerde mij om dieper over mijn vakgebied na te denken."

Ervaring van Rachel van der Wal tijdens de opleiding content marketing

Leeromgeving

"Minstens zo handig vond ik de online leeromgeving van Beeckestijn. Je kunt hier alle documenten en handouts van de colleges terugvinden. Het is heel prettig om af en toe wat informatie terug te kunnen zoeken."

Verkoopfase

"Bij mijn werkgever verspreidden we voorheen vooral content in de zogeheten decision fase: buy my stuff.  We creëren nu ook content voor de twee fasen die hieraan voorafgaan: de awareness en de consideration fase. In de awareness fase laten we veel duidelijker zien welk probleem de klant heeft. En in de consideration fase hoe we dit als bedrijf  voor de klant kunnen oplossen. Daarnaast zetten we content veel meer crossmediaal in."

Input

"Ik zou elk jaar wel een opleiding bij Beeckestijn willen volgen om verder te groeien en mij nog meer in het vakgebied van marketing te verdiepen. Al zit ik er ook over te denken om eerst iets heel anders te doen: een cursus tekstschrijven. Dan kan ik in de toekomst namelijk mijn eigen passende input voor onze content marketing leveren."

Ook aan de slag met content marketing?

Bekijk de onderstaande opleidingen  ↓