Ervaring Sietse van Echtelt

Over de post-HBO opleiding Digital & Online Marketing

"Het is altijd goed om in kennis te investeren en de opleiding Digital & Online Marketing heeft mijn cv absoluut verrijkt."
Sietse van Echtelt
Freelance online marketeer

"Toen ik in 2003 afstudeerde als commercieel econoom was het hele internetgebeuren nét begonnen. Maar dan op het niveau: 'Goh, moeten we als bedrijf niet een keer een website maken?' Gedurende de daarop volgende jaren heb ik wel wat meegekregen van online marketing, maar ik wilde mij meer verdiepen. Daarom ben ik de post-HBO opleiding Digital & Online Marketing gaan volgen."

Goeroe-status

"De eerste keer dat ik van Beeckestijn hoorde, was op een beurs ‘CRM in 1 day’ waar ik stond namens mijn vorige werkgever Efficy (leverancier van CRM-systemen). Beeckestijn had daar ook een stand. Ik merkte na een paar gesprekken met hun medewerkers dat de Business School boordevol kennis zit. De keuze voor Beeckestijn als opleider was voor mij dan ook een volstrekt logische. De docenten die bij de opleidingen betrokken zijn, hebben in mijn opzicht allemaal een soort goeroe-status in Nederland. Ze zitten in de top 50 van de beste marketingexperts en brengen allemaal een schat aan ervaring mee."

Upgrade

“Het niveau van de studenten op mijn opleiding bleek heel wisselend. Een groot deel was net afgestudeerd en wist nog van de hoed en de rand. Een ander deel was aan het omscholen. Ik kende al een deel van de lesstof over online marketing. Maar dat heb ik totaal niet als een probleem ervaren. Voor mijn gevoel is mijn kennisniveau van een zesje naar een dikke acht gegaan. De opleiding Digital & Online Marketing bleek voor mij echt een upgrade. Ik ben weer up-to-date en werk volgens de laatste online marketingnormen. Ik heb de opleiding al diverse keren aanbevolen bij andere marketeers."

Ervaring van Sietse van Echteld bij de opleiding digital & online marketing

Consensus

“Het meest leerzame van de opleiding vond ik de groepsopdracht waarbij we een online marketingplan voor Natuurmonumenten moesten schrijven. Ik werd ingedeeld in een groepje met drie meiden. We waren allemaal heel verschillende individuen, maar ieders inbreng bleek even waardevol. Uiteindelijk bereikten we consensus met elkaar. Zo werkt het in het bedrijfsleven natuurlijk ook.”

Stap voor stap

"Het belangrijkste wat ik heb meegekregen op de opleiding is om stap voor stap te werk te gaan. Voorbeeld: een bedrijf wil een chatfunctie op de website. Dan kun je zorgen dat alles van A tot Z in procedures is vastgelegd. Maar je kunt ook gewoon beginnen met het plaatsen van een chat op de site. Kijken hoe dat werkt, als stap twee daar een IP-tracker bij maken. Daarna eventueel een call-to-action button. En daarbij natuurlijk alle stappen zorgvuldig monitoren; kijken of de juiste doelgroep reageert op het juiste tijdstip."

Specialiseren

“Ik zit er sterk over na te denken om nog een paar opleidingen of trainingen bij Beeckestijn te gaan volgen. Ik ben op het gebied van marketing een generalist en weet van alles een beetje. Ik zou me nog wat meer willen specialiseren in bijvoorbeeld content strategie, e-mailmarketing of webanalytics. Het zou mooi zijn als ik dan zélf tot de top 50 van Nederlandse marketingexperts ga behoren.”

Ook aan de slag met online marketing?

Bekijk de onderstaande opleidingen  ↓