FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen en de bijhorende antwoorden en/of een link naar die pagina op de website waar je meer informatie over het onderwerp kunt vinden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Lees hieronder verder

Welke maatregelen hebben jullie genomen met betrekking tot het corona virus? 

Alle opleidingen & trainingen gaan weer op locatie van start. Wil je toch liever via online classroom deelnemen? Dat blijft mogelijk. Je kunt zelfs per college kiezen of je op locatie of online deelneemt. De colleges worden gegeven in kleine groepen, waarbij genoeg ruimte en afstand gehouden kan worden.

Opleidingen - verschillen & inhoud

Wat voor type & niveaus qua opleidingen bieden jullie aan?

We bieden verschillende type opleidingen & trainingen aan op verschillende niveaus. Al onze opleidingen hebben hetzelfde doel: om jou in een relatief kort tijdsbestek alle ins & outs in het onderwerp van je opleiding te leren via een optimale mix van theorie, strategie en praktijk. Afhankelijk van je achtergrond, ervaring & carrièrewensen zal een bepaalde opleiding of trainingen bij jou passen. Lees meer over de soorten opleidingen uit ons aanbod.

Wat is het verschil tussen een korte en post-HBO opleiding met dezelfde naam? 

Beeckestijn Business School biedt diverse soorten opleidingen aan, waaronder post-HBO opleiding en korte opleidingen. Van elke post-HBO opleidingen is een verkorte variant gemaakt. Deze vallen onder de rubriek 'korte opleidingen'. Hieronder de verschillen op rij:

Verschil tussen post-HBO & korte opleiding

 

Opleidingsadvies

Is een vooropleiding en ervaring verplicht voor het volgen van een opleiding?

Voor de meeste opleidingen is een bepaalde vooropleiding niet verplicht. Wel gaan we uit van (minimaal) HBO-werk- en denkniveau om een opleiding succesvol te kunnen volgen en voltooien. Een voltooide HBO-, post-HBO-, of universitaire vooropleiding dan wel relevante werkervaring is sterk aanbevolen als basis om een post-master opleiding succesvol te kunnen volgen.

Kan ik opleidingsadvies krijgen?

Uiteraard, we helpen je graag. Je kunt op meerdere manieren contact opnemen met onze opleidingsadviseurs voor vrijblijvend opleidingsadvies

 

Rondom het volgen van een opleiding

Kan ik het rooster van de opleiding ontvangen?

De laatste versie van het rooster voor een opleiding vind je op de opleidingspagina, onder de tab Data & locaties.

Na inschrijving voor een opleiding heb je toegang tot het actuele rooster via onze online leeromgeving.

De opleiding van mijn voorkeur is net gestart, kan ik nog instromen?

Ja, het is in enkele gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Dit is o.a. afhankelijk van het aantal colleges en de stof die al is behandeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze customer service via 088 - 1474 100.

Heb ik een laptop of een tablet nodig?

Voor het volgen van de colleges is het niet perse nodig een laptop of tablet mee te nemen. Veel deelnemers nemen 'm wel mee, omdat ze het handig vinden om hun notities en aantekeningen direct te kunnen verwerken.

Voor het maken van de individuele eindopdracht en om aan de groepsopdracht te kunnen werken is (toegang tot) een computer/laptop wel nodig.

Wat houdt de individuele eindopdracht in?

Naast het volgen van de opleiding werk je aan je individuele eindopdracht. Deze opdracht is een vast onderdeel van de post-HBO, korte en post-master opleidingen bij Beeckestijn en zijn een onderdeel voor het behalen van een diploma. Het maken van deze eindopdracht zorgt voor een optimale vertaalslag van de colleges naar jouw praktijksituatie. De individuele opdracht kan je zien als een plan aanverwant aan het hoofdonderwerp van jouw opleiding en bevat strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing. Je kiest zelf het onderwerp voor je plan, meestal voor jouw organisatie of voor een relatie. Je rondt de opleiding dus af met een kant-en-klaar plan dat je direct kunt toepassen in je eigen werkomgeving en dat is getoetst door (kern)docenten en experts.

Tijdens het schrijven van het plan word je, indien gewenst, begeleid door de kerndocent van de opleiding. Je kunt bijvoorbeeld de vraagstelling en het concept insturen voor feedback, je vordering bespreken en toetsen of het plan alle benodigde elementen bevat.

Tijdens een eindgesprek, dat wordt ingepland aan het einde van de opleiding, bespreek en verdedig je het plan met twee docenten. Na het gesprek krijg je feedback over het plan, jouw verdediging en ontvang je direct je cijfer. Dit cijfer is een onderdeel van je eindcijfer.

Ik heb al eerder een opleiding gevolgd en een individuele eindopdracht gemaakt, kan ik een vrijstelling krijgen?

Als je eerder een succesvolle individuele opdracht hebt afgerond tijdens een opleiding bij Beeckestijn Business School, kun je in sommige gevallen een vrijstelling krijgen voor dit onderdeel. Neem contact met ons over de mogelijkheden.

Ik heb momenteel geen baan, kan ik dan wel aan de slag met de individuele eindopdracht?

Ja, het feit dat je op dit moment geen baan hebt hoeft geen enkele belemmering te zijn om nu een opleiding te volgen. Niet alleen komt het regelmatig voor dat je samen met een mede-deelnemer aan een opdracht kunt werken, ook kan Beeckestijn Business School helpen bij het vinden van een opdracht. Wij krijgen uit ons netwerk regelmatig verzoeken of wij studenten beschikbaar hebben of mensen kennen die kunnen helpen bij het schrijven van een plan, op diverse vakgebieden. Het niet hebben van een werkgever hoeft dus absoluut geen reden te zijn om af te zien van het volgen van een opleiding of schrijven van de individuele eindopdracht. Integendeel, het is een uitstekende gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen.

Is de groepsopdracht en/of individuele opdracht verplicht?

Om een diploma te halen is het maken van zowel de individuele eindopdracht als de groepsopdracht (bij de post-HBO opleidingen) noodzakelijk. Bij de post-master opleidingen is het meedoen aan de Harvard Business Case dag en het maken van de individuele opdracht verplicht om een diploma te kunnen halen. Als je geen opdrachten maakt ontvang je een certificaat in plaats van een diploma.

Bij het volgen van een korte opleiding is het maken van de individuele eindopdracht ook verplicht. Als je een korte opleiding voltooit zonder eindopdracht ontvangt je een certificaat.

Kan ik een gemist college inhalen?

Afhankelijk van de opleiding die je volgt kan het zijn dat je een gemist college op een andere locatie kunt inhalen. Dit is afhankelijk van het definitieve rooster van de opleiding die je volgt op het moment van starten van de opleiding. Beeckestijn Business School kan niet garanderen dat je een gemist college kan inhalen.

Kan ik herkansen?

Het wel of niet slagen is alleen van toepassing bij het behalen van een diploma bij de opleidingen met een individuele eindopdracht. Het uiteindelijke eindcijfer bestaat uit het cijfer van de individuele eindopdracht en het cijfer voor de groepsopdracht (post-HBO/kort) of de Harvard-case (post-master), waarbij de individuele opdracht 75% van je eindcijfer uitmaakt.

Bij een cijfer lager dan een 7 voor de individuele eindopdracht word je de kans geboden het plan te verbeteren. Verbeterpunten worden tijdens het eindgesprek besproken. Je verwerkt de verbeterpunten binnen een week (5 werkdagen) in het plan en dient dit opnieuw in bij de kerndocent. Als het plan voldoende is verbeterd, wordt het nieuwe cijfer binnen 3 werkdagen per e-mail gecommuniceerd. Is het eindcijfer een 7 of hoger dan word je opgenomen in het betreffende register (indien van toepassing).

Waar bestaat het literatuurpakket uit en in welke taal is dat?

Het literatuurpakket is voor elke opleiding anders en bestaat uit diverse boeken, artikelen en online materiaal. Voor de post-HBO en korte opleidingen is 80% van de boeken Nederlandstalig. Bij de post-master opleidingen is het aandeel Engelstalige boeken hoger.

De boeken worden uitgedeeld bij het eerste college.

Praktische zaken

Kan ik het rooster van de opleiding ontvangen?

De laatste versie van het rooster voor een opleiding vind je op de opleidingspagina, onder de tab Data & locaties.

Na inschrijving voor een opleiding heb je toegang tot het actuele rooster via onze online leeromgeving.

Wat zijn de tijden van de colleges?

Beeckestijn Business School kent diverse opleidingen die allemaal hun eigen vaste collegetijden hebben.

 • Post-Master opleidingen
  - Avondopleiding: collegetijden van 16.30 - 21.30 uur met tussendoor een dinerbuffet. Je volgt een keer per week, op een vaste avond en op een vaste locatie 2 colleges per avond.
  Dagopleiding: collegetijden van 09.45 - 17.00 uur met tussendoor een lunchbuffet. Je volgt een keer per week, op een vaste dag en op een vaste locatie 3 colleges per dag.
 • Post-HBO en korte opleidingen
  Avondopleiding: collegetijden van 18:30 - 21:30 uur. Je volgt dan op een vaste avond in de week, op een vaste locatie 1 college per avond.
  Dagopleiding: collegetijden van 09:30 - 16:30 uur. Je volgt dan op een vaste dag in de week, op een vaste locatie 2 colleges per dag.
 • Expert opleidingen
  Avondopleiding: collegetijden van 14:30 - 21:30 uur. Je volgt dan op een vaste avond in de week, op een vaste locatie 2 colleges per avond.
  Dagopleiding: collegetijden van 09:30 - 16:30 uur. Je volgt dan op een vaste dag in de week, op een vaste locatie 2 colleges per dag.
 • Masterclasses
  - Collegetijden van 09:00 - 16:00 uur. Je volgt in één week 3/4 dagen colleges en werkt 1 dag aan een relevante case. 
 • Trainingen
  - Collegetijden van 09:30 - 16:30 uur. 

Zijn de opleidingslocaties goed bereikbaar?

Ja, alle opleidingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. De exacte adressen vind je bij de opleidingslocaties.

Is er catering aanwezig tijdens colleges?

Tijdens colleges is er standaard koffie, thee en fris aanwezig. Bij de opleidingen & trainingen krijg je ook een dinerbuffet c.q. lunch aangeboden. Deze catering is bij de opleidingsprijs inbegrepen.

Heb je dieetwensen? Geef het aan ons door, dan houden wij daar rekening mee.

Is er Wi-Fi op de opleidingslocaties?

Ja, op alle opleidingslocaties is Wi-Fi aanwezig.

 

Diploma - register - accreditatie

Wat is het register precies?

Voor de bovengemiddeld presterende deelnemers heeft Beeckestijn samen met brancheverenigingen het register geïnitieerd. Enerzijds om deelnemers te stimuleren om een minimaal niveau na te streven voor hun eindopdracht, anderzijds om een vorm van erkenning te geven voor en door vakgenoten. Deelnemers die de opleiding volbrengen met een gemiddeld cijfer van 7 of meer (op een schaal van 1 tot 10) krijgen een vermelding in het register en mogen de bijbehorende beschermde titel voeren. Een vermelding in het register betekent dat je een volwaardig gesprekspartner bent op het vakgebied van je opleiding. Je naam wordt in het online Register getoond en is door anderen in te zien.

Wanneer krijg ik een diploma of certificaat?

Ter afsluiting van je opleiding bij Beeckestijn Business School behaal je een diploma, een belangrijk moment omdat het diploma zowel voor Beeckestijn als voor jezelf een reflectie is van de kennis en kunde die je de afgelopen periode hebt opgedaan.

Beeckestijn Business School werkt o.a. nauw samen met brancheorganisaties zoals Platform Innovatie in Marketing (PIM), Platform voor Klantgericht Ondernemen (PVKO) en DDMA om ervoor te zorgen dat onze opleidingen en inhoud goed zijn afgestemd op de praktijk. Een Beeckestijn-diploma is veelal bekend bij bedrijven en organisaties en staat hoog aangeschreven in de praktijk. Bij de meeste diploma's kun je laten zien wat je weet en of je weet hoe goed je examens kunt maken. Met het behalen van een Beeckestijn-diploma heb je aangetoond dat je een volwaardig gesprekspartner bent en kennis kunt toepassen in de praktijk. Dit is waar het volgens Beeckestijn Business School uiteindelijk om draait!

Het halen van je diploma ter afronding van je opleiding is afhankelijk van een aantal factoren:

- het halen van een voldoende (eindcijfer van 5,5 of hoger) voor je individuele eindopdracht,
- een aanwezigheid van 80% bij de colleges, en
- een voldoende beoordeling en cijfer voor de groepsopdracht (indien van toepassing bij de post-HBO & post-master opleidingen).

Haal je een eindcijfer van een 7 of hoger bij de post-master en post-HBO opleidingen, dan word je tevens opgenomen in het Register. (zie ook Register)

Certificaat

Rond je je opleiding af zonder het voltooien van je individuele opdracht en heb je 80% van de colleges bijgewoond? Dan krijg je een certificaat in plaats van een diploma. Het is ook mogelijk je individuele eindopdracht op een later tijdstip alsnog in te leveren (na overleg) om zo je certificaat om te zetten in een diploma.

Het volgen van een training wordt afgerond met een certificaat.

Diploma & register

 

Hoe kom ik in aanmerking voor het register?

Je wordt in het register opgenomen als je je opleiding hebt afgerond met een 7 of hoger. Nog niet voor alle opleidingen is een Register actief.

Is een diploma van Beeckestijn Business School erkend?

Regulering door de overheid

De overheid reguleert en accrediteert het reguliere HBO en academische onderwijs in Nederland. Daarvoor zijn meerdere instanties ingericht voor het opstellen van de regelgeving en handhaving daarvan o.a. door visitatiecommissies. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is de enige door de overheid erkende organisatie en is verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de Nederlandse en Vlaamse hoger onderwijs opleidingen.

Het post-HBO, bachelor, master en doctoraal onderwijs in de vorm van post-master en post-HBO educatie wordt door de overheid niet geaccrediteerd. Reden is dat als een opleiding door de overheid geaccrediteerd wordt er ook subsidies en studiefinancieringsmogelijkheden moeten bestaan. Ook MBA-opleidingen en Nima-opleidingen worden niet door de overheid geaccrediteerd. Er zijn organisaties actief, buiten de overheid om, die bepaalde MBA-opleidingen een status van accreditatie verlenen.

CRKBO-registratie

Beeckestijn heeft van de overheid een CRKBO-registratie (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en is opgenomen in dit centrale register voor korte beroepsopleidingen. De kwaliteitsaudit om te worden opgenomen in dit register is door Lloyds gedaan. Door deze registratie kan Beeckestijn Business School haar deelnemers o.a. BTW-vrij factureren (indien gewenst).

Beeckestijn Business School werkt inzake de ontwikkeling en verzorging van haar opleidingen nauw samen met (leden van) brancheorganisaties zoals Platform Innovatie in Marketing (PIM), Platform voor Klantgericht Ondernemen (PVKO) en MEC en zorgen op deze manier dat onze opleidingen en inhoud goed zijn afgestemd op de praktijk.

Kan ik een titel voeren na afronding van mijn opleiding?

Bij het afronden van de opleiding met een 7 of hoger word je aan het Register toegevoegd en mag je een titel voeren. Welke titel je precies mag voeren is verschillend per opleiding. Op dit moment voeren we 8 registers.

 

 

Financiële zaken

Kan ik een offerte ontvangen?

Uiteraard is het mogelijk om een offerte te ontvangen van het totaalbedrag van een opleiding die je mogelijk wilt volgen voor bijvoorbeeld je leidinggevende of de afdeling personeelszaken. Je kunt het offerte-verzoek mailen naar het customer service center via info@beeckestijn.org. Zij helpen je graag verder.

Kan ik de kosten voor het volgen van een opleiding aftrekken van de belasting?

Belastingvoordeel

Studiekosten zijn een aftrekpost en daarom betaalt de overheid mee aan het volgen van opleidingen. Je kunt de kosten van de opleiding, leermiddelen en studieruimte als aftrekpost opvoeren van je belastbaar inkomen.

Een rekenvoorbeeld

 • Opleidingskosten €2.500,-
 • Inkomen €34.301,- of meer (bruto)/belastingtarief 38,1%
 • Netto kosten voor de opleiding €1.392,-

Kan ik een factuur zonder BTW ontvangen?

Beeckestijn is een door de overheid erkende opleider (CRKBO). Hierdoor kunnen wij BTW vrij factureren en bespaar je op je opleidingsbudget.

Voor BTW vrij factureren is het volgende van toepassing:

 • Particulieren die de opleiding zelf betalen kunnen worden vrijgesteld van BTW.
 • Stichtingen kunnen eveneens onder bepaalde voorwaarden een BTW-vrij factuur ontvangen.
 • In het geval van BTW vrij factureren geldt een opslag van 10% op de opleidingsprijs.
 • Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Het is wel zo dat de fiscale regels regelmatig veranderen, wij raden je aan voor de actuele fiscale mogelijkheden contact op te nemen met je belastingadviseur of de belastingtelefoon 0800 – 0543. Kijk voor meer informatie www.belastingdienst.nl

Kan ik in termijnen betalen?

Betaling in termijnen is mogelijk voor opleidingen vanaf € 1.000,-. De termijnen worden in gelijke maandelijkse delen gesplitst. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer kan ik de factuur verwachten?

Je ontvangt de factuur ongeveer 2 weken voor aanvang van je opleiding. Deze factuur omvat het totaalbedrag van jouw opleiding met: collegegeld, de coaching en het eindgesprek (21% BTW) en literatuurpakket (9% BTW),. Op verzoek kan de factuur ook eerder worden toegezonden, dit kan je per mail opvragen bij onze financiële administratie via finance.

 

 

Alumni

Wat houdt het alumni-netwerk in?

Naast de relaties die je tijdens je opleiding opbouwt, organiseren wij regelmatig gratis toegankelijke clinics. Ook is Beeckestijn Business School nauw betrokken bij de organisatie en sponsoring van events. Alumni van Beeckestijn Business School kunnen vaak met korting deelnemen aan deze activiteiten. Via onze nieuwsbrief, de agenda op de website en de Social Media-kanalen Twitter, LinkedIn, Twitter en Instagram houden we je op de hoogte.

Zijn er alumnibijeenkomsten?

Ja, wij organiseren regelmatig clinics voor onze alumni. Sommige activiteiten zijn exclusief voor studenten en alumni, andere activiteiten zoals de clinics zijn ook toegankelijk voor andere belangstellenden.

 

 

Overige vragen

Kan ik mij optioneel inschrijven?

Jazeker. Om zeker te zijn van een plaats is het mogelijk om bij elke opleiding en training een vrijblijvende optie te nemen. Kost niets en je zit nergens aan vast. Neem je een optie, dan houden we een plekje voor je vrij en melden je persoonlijk als een groep bijna haar maximale aantal bereikt.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Ja, dat kan. Voor annulering gelden de algemene voorwaarden.

Ik heb geen inloggegevens ontvangen voor de online leeromgeving, wat nu?

Ai, dat is vervelend! Neem even contact op met onze customer service afdeling en we regelen de inloggegevens zo snel mogelijk voor je.

Waar kan ik inloggen op de online leeromgeving?

Je kunt inloggen op onze via onze leeromgeving OnderwijsOnline.

Hoe lang heb ik toegang tot de online leeromgeving?

Tijdens de opleiding heb je de gehele tijd toegang tot de leeromgeving, plus nog ongeveer een maand na de diploma uitreiking. We zullen je op de hoogte brengen van het naderen van het einde van de toegang zodat je nog genoeg tijd om eventuele collegematerialen en presentatie te downloaden voor je eigen gebruik.

Biedt Beeckestijn ook incompany mogelijkheden?

Alle opleidingen & trainingen uit ons open aanbod kunnen ook specifiek voor jouw team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden. Lees hier meer over onze incompany mogelijkheden.

Ik heb een klacht, waar kan ik die indienen?

Lees hier hoe je jouw klacht kunt indienen. 

 

 

Gedragscodes

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging voor particulier onderwijs in Nederland – de NRTO – en houden ons strikt aan de gedragscodes van deze branchevereniging.

NRTO-Gedragscode Consumenten

NRTO-Gedragscodes Beroep en Bedrijf

 

Lidmaatschap NRTO

Het NRTO-keurmerk: de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit
Beeckestijn Business School bezit het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche.

Door het NRTO-keurmerk kun je ervan uitgaan dat Beeckestijn Business School voldoet aan de hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of wij als een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoen.

Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. Zie voor meer informatie www.nrto.nl/keurmerk

keurm nrto