STAP budget

Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt met de STAP regeling. Vanaf maart 2022 wordt de huidige regeling belastingaftrek van scholingskosten vervangen door het STAP-budget. Hiermee kan je €1.000 opleidingsbudget aanvragen. Het leuke van deze regeling? Hij is voor iedereen met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Je hoeft dus niet werkzoekend te zijn om in aanmerking te komen. Zo kan je werkend, ondernemend of werkzoekend jezelf blijven ontwikkelen. 

De regeling wordt in de loop van 2022 verder ingevuld. Ondertussen zijn wij ook op de achtergrond bezig om de aanvraag straks voor jou zo duidelijk en makkelijk mogelijk te maken.

 

De regeling in het kort

  • Er is per persoon maximaal €1.000 beschikbaar 
  • Er is een plafond aan het totale beschikbare budget 
  • Dat budget wordt verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. 
  • Als deelnemer moet je het budget zelf aanvragen bij het UWV. Dit is pas mogelijk vanaf 1 maart 2022 (het budget ontvangt de opleider direct van het UWV). 
  • Je maakt geen aanspraak op het budget als je al studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen ontvangt. 

NTRO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO (Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen). Met dat keurmerk komen onze opleidingen en trainingen straks in aanmerking voor het stap budget. 

keurm nrto

Nu al starten? 

Duurt maart voor jou te lang en wil je nu al impact maken met nieuwe kennis en skills? Bekijk ons aanbod en vind een training of opleiding die past bij jouw wensen en persoonlijke situatie. Je kan nu nog geen gebruik maken van het STAP budget, maar we hebben op dit moment wel andere regelingen die je kunt gebruiken om voordelig een opleiding te volgen. 

Lees hieronder verder

 

Financiële regelingen waar je nu al gebruik kan van maken

Ook nu al zijn er mogelijkheden waardoor het volgen van een opleiding een minder grote impact heeft op je portemonnee. 

Wat?
Voor wie? 
 
Betaling in termijn Voor iedereen  Vanaf €1.000 kun je zonder extra kosten in maandelijks gelijke termijnen betalen
BTW vrijstelling Particulieren en organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen Voor de laatste groep geldt wel een kosten dekkende toeslag van 10%
UWV opleidingsvoucher Werkzoekenden  T.w.v. €2.500
KMO portefeuille Vlaamse deelnemers  Lees meer over de KMO portefeuille 
Overig Regionaal & branche gebonden Ontdek de overige subsidiemogelijkheden

 

Gratis kennis en inspiratie

Voor nieuwe kennis en inspiratie hoef je niet te wachten op het STAP budget. Tijdens onze gratis clinics wordt je in 1,5 uur bijgepraat over verschillende onderwerpen binnen digital, marketing, cx, data en communicatie. Daarnaast delen we ook regelmatig onze kennis via whitepapers en onze podcast serie Studio Beeckestijn

HULP NODIG?

Heb je nu al een vraag over het STAP budget of wil je weten welke huidige regelingen interessant zijn voor jou? Laat het weten, we helpen je graag!