Nieuws

AI Playbook: 5 stappen voor een echte AI-cultuur

Ja, het potentieel van AI is duidelijk, maar hoe beginnen we? Dit is een veel voorkomende en begrijpelijke vraag. We verschuiven van een periode van experimenteren met kleine tools naar een tijdperk waarin we serieuze businessimpact realiseren en relevante problemen oplossen. Om je daarbij te helpen, hebben we het AI Playbook ontwikkelt. Dit playbook biedt richtlijnen voor het maken van strategische keuzes en het succesvol integreren van AI in jouw onderneming. Ga van een eerste brainstorm naar een echte AI-cultuur aan de hand van vijf stappen met bijgaande templates en AI-scans.

In 5 stappen naar een echte AI-cultuur

Stap 0: Are you ready? Hoe klaar is jouw organisatie eigenlijk voor AI? Vul de AI Readiness Scan in voordat je begint.
Stap 1: Identificeren use cases. Waar ligt de potentie binnen je organisatie?
Stap 2: Prioriteren use cases. Welke cases hebben de grootste kans op succes? Gebruik hierbij het AI Project scorecard template.

Stap 3: Omschrijven testcase. Omschrijf de gewenste flow, opzet, inzet data, training en tooling.
Stap 4: Lanceren & valideren. Ga live en bouw learnings op die je kunt vergelijken met de non-AI variant.
Stap 5: Implementeren, change & cultuur. Schaal de succesvolle cases op, deel deze intern en veranker in de dagelijkse operatie.

AI Playbook

 

Het AI Playbook bevat het stappenplan + concrete voorbeelden bij elke stap, de AI Readiness Scan & het AI Project Scorecard template.

Alle templates in high resolution in je mailbox ontvangen? Download het AI Playbook & ontvang ook de updates en nieuwe voorbeelden van dit Playbook!

Liever samen leren en werken aan AI in jouw organisatie?

Het implementeren van AI is een avontuurlijke onderneming. Ook met een duidelijk stappenplan zullen sommige aspecten mee- of tegenvallen. Veel organisaties bevinden zich momenteel in dezelfde situatie. Steeds meer professionals besluiten om deze tocht samen met vakgenoten en onder begeleiding van echte AI-experts te ondernemen. Je werkt gezamenlijk met templates en deelt essentiële ervaringen. Zo bouw je ook een waardevol netwerk op.

Interesse? Neem een kijkje bij de opleiding ‘AI Business Professional’. Binnen drie maanden ben je gecertificeerd en klaar om AI-strategieën voor organisaties te ontwikkelen.