Nieuws

Data portfolio versterkt & uitgebreid

Betere data gedreven beslissingen met onze trainingen en post-HBO opleiding 

Veel organisaties noemen zichzelf data rijk, maar insights arm. Anderen hebben überhaupt een gebrek aan bruikbare data. Iedereen wil data-driven werken maar komen vaak niet verder dan een dashboard. Want wat zijn de cijfers die er echt toe doen? Hoe koppel je die data zo aan elkaar dat je tot relevante inzichten komt? Hoe vertaal je dit vervolgens door naar onderbouwde acties en beslissingen? En hoe communiceer je de data en conclusies op een manier dat het impact heeft?  

Om je te helpen bij het oplossen van al deze vragen, hebben we de afgelopen periode onze data trainingen uitgebreid en onze post-HBO vernieuwd.  

“Data-gedreven werken draait niet om meten of meer metrics in meer dashboards zetten. Het gaat om duiden en verbinden zodat we beslissers kunnen stimuleren en activeren.”
Robert van Ossenbruggen
Data docent

Nieuw: Training Kritisch Kijken naar Data 

In deze training leer je kritisch te kijken naar cijfers & modellen die dagelijks worden gebruikt om beslissingen te maken. Dit is nodig, omdat het verhaal achter de cijfers vaak complexer is dan op het eerste gezicht lijkt. Hierdoor worden vaak verkeerde conclusies getrokken. Je leert de valkuilen binnen data te herkennen en voorkomen. De training Kritisch kijken naar data zit vol met herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van onderzoek en data & analytics.  

Na de training ben je in staat cijfers en modellen te interpreteren en laat je je niet meer zo snel misleiden door zomaar een getal.

Nieuw: Training Data Storytelling 

Vertaal analyses en inzichten naar een overtuigend verhaal en maak meer impact. Om beslissers van activerende input te voorzien, zul je hen moeten helpen hun perspectief te veranderen. In de training Data Storytelling leer je hoe je dit (beter) kan doen. Door onder andere te kijken naar de structuur van een data story en wat daar vaak aan ontbreekt. Daarnaast doorloop je een concreet stappenplan om informatie om te zetten in toepasbare inzichten. Een afwisseling van theorie, voorbeelden en oefenen op eigen materiaal. 

Vernieuwd: Post-HBO Data Driven Business & Analytics 

Deze opleiding is een compleet vernieuwde versie van de post-HBO Customer Insight & Data Driven Marketing. Tijdens de post-HBO opleiding Data Driven Business & Analytics leer je hoe je relevante klantinzichten vertaalt naar evidence based acties en plannen. Dat begint bij het kennen van de juiste databronnen en het verzamelen van inzichten. Onderweg komen ook aspecten als privacy en ethiek aan bod. Tot slot ontwikkel je aan het einde van de opleiding je eigen data gedreven actieplan. Alles met het doel om écht werk te maken van data driven marketing & sales. 

Benieuwd welke data programma’s we nog meer hebben? Bekijk dan het volledige aanbod ›

Opleidingsadvies

Benieuwd welke opleiding of training het beste bij jou past? Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee. 

Opleidingsadvies Beeckestijn Business School