Nieuws

Digiship gaat strijd aan met tekort digital marketing specialisten

Versnelde digitalisering als gevolg van Covid-19 zorgen bij zowel adverteerders, bureaus als publishers voor een enorme vraag naar digital marketing talent. Door krapte op de arbeidsmarkt blijven veel vacatures onvervuld. Dit zal de komende tijd alleen maar toenemen. Het gebrek aan gekwalificeerd personeel belemmert bedrijven niet alleen in groei maar ook in het op peil houden van bestaande activiteiten en omzet. Als antwoord hierop slaan Beeckestijn Business School, Mediaflex en Inhousing.Agency de handen ineen door talent te werven, te toetsen en op te leiden tot digital marketing specialisten via gespecialiseerde traineeships onder de naam Digiship.

Traineeships zijn al jaren een succesvolle manier om young professionals on the job op te leiden. Bedrijven beschikken niet alleen versneld over digital marketing talent, ze halen via traineeships ook loyalere werknemers, die minder snel geneigd zijn van werkgever te wisselen binnen.

Binnen Digiship starten young professionals bij een opdrachtgever en worden ze tegelijkertijd opgeleid, begeleid en gecoacht.

Hans Molenaar, directeur van de Beeckestijn Business School over het traineeship: ”Wij zien een grote behoefte aan instroom van nieuw talent in de markt. Er is een grote stoelendans gaande binnen de marketingwereld, gevoed door de schaarste in de markt. Dit is hét moment om juist nieuw talent klaar te stomen”.

Deelnemer1
Smartphone video maken

Digiship traineeships

Om aan de vraag in de markt tegemoet te komen ontwikkelde Digiship in samenwerking met Beeckestijn Business School meerdere traineeships. De talenten van Digiship worden getraind in alle facetten van digital marketing. Van content marketing tot ux en social advertising, van analytics tot (e-mail-)marketing automation. In de traineeships Digital Marketing Expert en Digital Marketing Specialist ontwikkelen starters zich tot breed inzetbare digital marketeers. Daarnaast zijn er de meer specialistische traineeships Campagne Management Specialist en CRM-Marketing Automation Specialist.

“Naast generalisten is er een enorme behoefte aan specialisten. Enerzijds op het gebied van campagne management voor social, search en display advertising maar ook specialisten die invulling kunnen geven aan het digital direct marketing beleid door middel van CRM en zogenaamde customer data platforms”, aldus Molenaar.

Selectie & recruitment

High potentials worden onderworpen aan strenge toelatingseisen en d.m.v. toetsingsplatform Sqillzer direct herkend. Robert Smit van Mediaflex: ”Door een uitgebreide screening aan de voordeur door het Sqillzer platform, kunnen wij direct de beste kandidaten selecteren voor het traineeship. Daarnaast voeren wij de nodige inhoudelijke gesprekken met de kandidaten om zo voor zowel opdrachtgever als kandidaat de juiste match te maken. Door onze jarenlange ervaring weten wij welke persoonlijke eigenschappen en skills samengaan met een succesvolle carrière in de digital marketing.”

Begeleiding

Om voor zowel kandidaat als werkgever de juiste kwaliteit te garanderen worden alle kandidaten begeleid door zowel vakdocenten als een persoonlijke groei- & ontwikkelcoach. “Young professionals hebben zowel harde digital marketing skills als goede soft skills nodig om succesvol te zijn”, aldus Hans Molenaar.  “Naast het werken met digital marketing tools trainen wij de deelnemers bijvoorbeeld ook op presentatietechnieken, zelfreflectie en agile/scrum werken.”

Medior naar senior

De vraag naar talent speelt in de gehele markt, zowel bij bureaus, adverteerders als de publishers. Steven Pieneman van Inhousing.Agency: “Wij zien een duidelijke verschuiving in de samenwerking tussen bureaus en adverteerders en een verdieping van de hybride relatie. Aan beide zijden van de tafel is digital marketing talent onontbeerlijk. Ontwikkeling van talent in de vorm van nieuwe aanwas is daarbij net zo belangrijk als het opleiden van bestaand talent naar medior en senior niveau. We zien bij veel partijen de behoefte om hun huidige medewerkers verder te laten groeien in ontwikkeling tot medior en senior niveau.” Hans Molenaar: “ In de huidige markt is behoud van talent door opleiding dé manier om personeel te behouden en de kwaliteit van medewerkers te verhogen. Digiship biedt speciale verkorte trainingsprogramma’s om talent te scholen op strategie, leiderschap en verdieping in hun specialisme”.

Docent en deelnemers
e-learning