Nieuws

Digital Marketing Trendrapport 2023

Benieuwd naar de laatste trends en ontwikkeling in digital marketing?
Download het trendrapport 2024 ››

Welke trends gaan in 2023 het digitale marketing landschap bepalen? Ook dit jaar heeft Bart Meerdink de belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet. Ontdek de vijf belangrijkste digital marketing trends voor 2023 in het nieuwe trendrapport. Wat kun je verwachten? 

De vijf belangrijkste trends voor 2023

Door de ontwikkelingen binnen machine learning en AI wordt Media Mix Modeling (MMM) beschikbaar voor een steeds groter publiek. Deze oplossing helpt om de effectiviteit van marketinginspanningen te meten. Ook komen er door de druk van de cookieloze toekomst steeds meer oplossingen in de markt om klanten toch te herkennen. Bijvoorbeeld door proposities met een inlog om zo 1st party data te verzamelen.

Bij al deze ontwikkelingen spelen tools en techniek een belangrijke rol. Denk daar bij ook aan  de ontwikkelingen binnen AI en overgang naar Google Analytics 4. Het is in 2023 dus essentieel om jezelf als marketeer te verdiepen in tools en techniek. Daarnaast wordt er steeds meer verantwoording en transparantie over jouw plek in de keten vereist. Het gaat in 2023 niet meer over mooie woorden, maar om echte daden.

Tot slot stormt het in het social media landschap. Creators zijn de absolute social media winnaars. We gaan meer samenwerkingen zien tussen creators onderling en creators met merken. Dit zijn steeds vaker creators in hun eigen klantenbase én medewerkers om zo authentiek en impactvol mogelijk content aan te bieden aan hun doelgroep.

Stof tot nadenken

In dit rapport worden bovenstaande trends toegelicht. De trends zijn tot stand gekomen door het analyseren van 100+ digitale strategieën B2B, B2C, corporate en mkb-bedrijven. Aangevuld met internationaal onderzoek en een 3-tal interviews met experts uit de markt o.a. van Meta en B Lab. We hopen dat het trendrapport je aanzet om na te denken over mogelijkheden die deze trends bieden voor jouw organisatie. 

Veel leesplezier en inspiratie!

Tijdens het online event op 18 januari neemt Bart Meerdink je mee in de belangrijkste trends. Verder hoor je wie er Digital Marketing Professional van 2022 wordt. Ook laat hij je zien wat de trends kunnen betekenen voor jouw organisatie of opdrachtgever(s). Meld je gratis aan >>