Nieuws

Eerste post-HBO opleiding B2B Marketing & Sales is een feit

Nieuwe generatie b2b marketing en sales professionals op komst

Beeckestijn Business School start in oktober 2020 met een nieuwe post-HBO opleiding B2B Marketing & Sales. De opleiding duurt ongeveer 4 maanden en bestaat uit 10 bijeenkomsten, een praktijkcase en het werken aan een eigen action learning project. Deelnemers krijgen de laatste inzichten, concepten en cases  aangeboden op het gebied van B2B marketing en sales en leren deze direct in de praktijk toepassen. 

Waarom een opleiding op het gebied van B2B Marketing en Sales?

Door digitalisering en veranderend koopgedrag bij organisaties ziet de B2B wereld ziet er radicaal anders uit dan vijf tot tien jaar geleden. Loyaliteit neemt af en de klant gedraagt zich onvoorspelbaarder. De inzet van e-commerce en marktplaatsen binnen B2B groeit enorm. De B2B klantreis wordt steeds digitaler waardoor sales moeilijker en pas laat in het koopproces aan tafel komt. Het wordt tijd dat commercieel directeuren, ondernemers en marketeers gaan inzien dat traditionele B2B marketing & sales niet meer werkt.

Het is tijd voor een reset. Sleutelwoorden hierbij zijn meer samenwerking, andere takenverdeling en digital first. Om succesvol te zijn is het van belang dat zowel marketing als sales nieuwe kennis en manieren van werken ontwikkelen. Begrip van zowel marketing als sales is belangrijk om goed te kunnen samenwerken. Dat is de reden dat Beeckestijn deze unieke opleiding heeft ontwikkeld waarbij zowel sales als marketeers in 1 klas zitten. 

Hans Molenaar, directeur bij Beeckestijn Business School, is blij met de start van deze opleiding. “Er is Nederland nog geen geïntegreerde B2B marketing & salesopleiding. Doel van deze opleiding is om zowel B2B salesprofessionals als marketingprofessionals bijeen te brengen zodat er meer begrip ontstaat voor beide vakgebieden. Alleen dan is er kans van slagen dat B2B organisaties hun marketing en sales gaan veranderen en aanpassen. Deze opleiding is een prachtige uitbreiding van ons portfolio en past uitstekend in ons huidig aanbod van specialistische opleidingen op het gebied van customer experience, digital marketing, data driven en service excellence opleidingen. 

Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

De opleiding is ontwikkeld voor managers/directeuren, professionals, marketeers, accountmanagers, adviseurs en salesmanagers en geschikt voor zowel industriële als dienstverlenende b2b bedrijven.