Nieuws

Green Friday bij Beeckestijn

VERANTWOORDING over een duurzame keten

Vanaf 2024 verplicht de EU richtlijn Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) bedrijven om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Hoewel deze richtlijn voorlopig alleen geldt voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers is de toon duidelijk en belangrijk. We transformeren langzaam van puur kijken naar financiële groei naar kijken wat de impact is op mens en milieu. 

Dit betekent veel voor marketing- en communicatieprofessionals. Jij kunt bepalend zijn in deze transformatie! Niet alleen in de verantwoording naar buiten maar zeker ook in het actief meedenken over de ecologische voetafdruk van je producten en diensten. Eén van de 5 trends in ons Digital Marketing Trendrapport 2023 is dan ook Verantwoording over een duurzame keten. Aansluitend lees je er ook een interview met Juliette Caulkins, Executive Director B-lab Europe, de organisatie achter B-Corp certificatie

VAN Black Friday NAAR GREEN FRIDAY

Black Friday: de dag waarop schreeuwende kortingen en goedkope deals ons om de oren vliegen. Dit werkt impulsaankopen en overconsumptie enorm in de hand. En daarmee putten we onze planeet in rap tempo uit. Wij denken dat het anders kan én moet!

Green friday bij Beeckestijn

Vrijdag 24 november is het Green Friday, ook bij Beeckestijn 🌳Samen met Trees for All en 100+ andere bedrijven gaan we overconsumptie tegen en zetten we ons samen in voor een groene en gezonde aarde. We planten bomen via duurzame bosprojecten. Ga jij ook op Groen? 

Extra boomdonaties rond Green Friday 

Sinds 2019 compenseren we onze CO2 uitstoot met boomaanplant via Trees for All. Dit jaar doneren we een extra 🌳 voor iedereen die in de Green Friday week deelneemt aan een opleiding of training. 

Net als in 2022 steekt een aantal Beeckestijn collega's op Green Friday zelf de handen uit de mouwen en gaat bomen planten tijdens het Green Forest event.

DUURZAME LEEStips voor marketeers

🍀 E-commerce: verleid de consument tot groenere keuzes

🚴🏿 Groenere last mile binnen e-commerce

Yesplease: een betere koffie supply chain

🪑 Klantenbinding & duurzaamheid bij IKEA

Wil jouw bedrijf ook meedoen met green friday? 💚

 Ga dan naar www.greenfriday.nl en sluit je aan! 

Zo doe je mee

  • Bied geen kortingen aan tijdens Black Friday
  • Roep je klanten op zich ook aan te sluiten bij de Green Friday beweging
  • Zet een actie op die niet gekoppeld is aan de verkoop van jouw producten

Benieuwd wat onze ervaringen met Trees for All en Green Friday zijn en hoe jouw organisatie dat ook kan doen? Laat het ons weten, we vertellen je graag meer!

dit kun jij zelf doen

  • Koop alleen wat je echt nodig hebt
  • Ga naar een reparatiecafé of kledingmaker
  • Overweeg een tweedehands aankoop
  • Koop lokaal
  • Kies voor duurzame merken en producten
  • Maak gebruik van afleverpunten en haal je pakketje lopend of op de fiets op
  • Geef iets terug aan de aarde & plant een 🌳!
green-forest-event-beeckestijn-duurzaam-marketing

🌳 Samen maken we de wereld weer een beetje groener 🌳