Nieuws

Nieuw: training B2B pricing

Haal meer waarde uit je klanten met de nieuwe training B2B pricing

Wat is de optimale prijs voor jouw product of dienst? Die vraag is de basis van de nieuwe training B2B pricing. Klanten vinden veel dingen belangrijk, maar waar willen ze nu echt voor betalen? Deze nieuwe training is een eerste stap om professioneler met pricing om te gaan binnen jouw organisatie.

‘We zien dat veel bedrijven geld op tafel laten liggen, omdat de P van prijs onvoldoende aandacht krijgt.’
Sebastian Glosemeyer
Docent B2B pricing

Maak keuzes die leiden tot meer winst, groei en klantfocus

Tijdens de training leer je in twee dagen over o.a. verdienmodellen, effectieve assortimentsopbouw en psychologische tips & trucs. Daarnaast ontdek je methoden en technieken om zelf aan de slag te gaan met pricing. De training is een combinatie van theorie, onderzoekmethodes en praktijk voorbeelden. Dus laat je inspireren door succesvolle cases.

Een prijsstrategie op basis van klantwaarde

Sebastian Glosemeyer, adviseur en docent pricing deelt het belang van de training: ‘In onze adviespraktijk zien wij dat veel bedrijven geld op tafel laten liggen, omdat de P van prijs onvoldoende aandacht krijgt. De meeste organisaties denken vooral vanuit kosten en niet vanuit toegekende waarde voor de klant. Het resultaat: een prijsstrategie die niet op klantwaarde gebaseerd is. Organisaties die dat wel doen zijn in staat om hun winstgevendheid significant te verbeteren. Zo zagen we bijvoorbeeld bij een klant in de Automotive een verbetering van winstmarge van +9,5% zonder verlies van volume door het begrijpen van betalingsbereidheid van klanten een het aanpassen van de pricing.’

Incompany 

Ben jij opzoek naar een manier om pricing binnen jouw hele organisatie of team te professionaliseren? Het is mogelijk deze training incompany te volgen (vanaf vijf deelnemers). Opzoek naar een breder programma om marketing binnen jouw B2B organisatie naar een hoger niveau te tillen? We horen graag jouw specifieke vraagstuk om samen een leerprogramma te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw wensen.

Sparren? Marc van den Boom denkt graag mee via incompany@beeckestijn.org

Pricing expert

Bij Beeckestijn leer je van 100% vakexperts. Sebastian Glosemeyer is adviseur bij Flowresulting en adviseert dagelijks klanten op het gebied van pricing. Hij krijgt energie door organisaties te inspireren en een klare kijk te krijgen op hun prijsstrategie. ‘Wat is ‘waarde’ vanuit het perspectief van de klant? Hoe vertaal je dit naar een succesvolle value-based prijsstrategie? En hoe implementeer je deze strategie succesvol binnen je organisatie?’ Sebastian heeft ruime ervaring binnen zowel B2C als B2B.

 

Enthousiast geworden?

Bekijk de training B2B Pricing voor nog meer informatie en actuele startdata.