Nieuws

Nieuwe opleiding op gebied van Data Driven Strategie en Organisatie

Beeckestijn heeft een nieuwe opleiding ontwikkeld: Data Driven Strategie en Organisatie. In 12 dagdelen gedurende een periode van ongeveer 4 maanden worden professionals met een aantal jaren werkervaring opgeleid in dit sterk ontwikkelende vakgebied. De opleiding bestaat uit colleges, een casedag en het schrijven van een eigen data driven strategie plan. Deelnemers krijgen de laatste inzichten, concepten en cases aangeboden en kunnen deze direct in de praktijk toepassen. 

Waarom een opleiding op het gebied van Data Driven Strategie?

Veel organisaties worstelen om een visie te ontwikkelen hoe data in te zetten om hun bedrijfsdoelstellingen te halen. Digitalisering van klantcontact, privacy wetgeving, cloud computing en artificial intelligence maken het organisaties lastig om gestructureerd met data om te gaan. Terwijl data èèn van de belangrijkste assets zijn die een organisatie heeft. De omgeving wordt als gevolg van digitalisering steeds dynamischer en klanten veeleisender en zonder een customer data strategie wordt het heel lastig om te overleven

Rol van de klant

De rol van de klant is in het digitale tijdperk compleet veranderd. Persoonlijk communiceren is veranderd van onderscheidend vermogen naar een dissatisfier. Het verwachtingspatroon is, als gevolg van veel e-commerce bedrijven, gestegen en klanten verwachten zowel binnen b2c als b2b dat een organisatie rekening houdt met hun individuele behoeftes. De post master opleiding Data Driven strategie heeft als doel professionals en managers op te leiden om organisaties te helpen hun communicatie, marketing, sales en service meer datadriven te maken. Doel is niet alleen actuele kennis en kunde bij te brengen maar deze ook direct toe te passen in de praktijk. Deelnemers worden gecoacht en begeleid om voor hun eigen organisatie (of opdrachtgever) een plan van aanpak en business case te maken.

Deze opleiding is een unieke opleiding die nieuw is voor Nederland en België. Data en intelligence wordt veel gebruikt voor beleid en plannen. De uitdaging is om data actionable in te zetten op een manier dat de klant en de organisatie hier beide beter van worden. Deze opleiding is een prachtige uitbreiding van onze portfolio en past uitstekend in ons huidig aanbod van specialistische opleidingen op het gebied van Customer Centricity, Digitale marketing en Digitale Transformatie.
Hans Molenaar
Directeur Beeckestijn Business School

Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

De opleiding is ontwikkeld voor managers/directeuren, professionals, marketeers, customer service managers, adviseurs en sales managers. De opleiding is geschikt voor zowel b2c, b2b als overheden.