Podcast

Podcast: 4 ideeën om jouw business model te innoveren

Dit keer hebben we een podcasts met dé docent van het jaar 2020: Anders Jansen! Anders werd vorig jaar het best beoordeeld door onze deelnemers en verdient daarmee deze mooie titel. Naast docent bij Beeckestijn is Anders eigenaar van strategie en marketingadviesbureau Flowresulting. In deze aflevering gaan we het hebben over businessmodellen en bespreken we vier veranderende businessmodellen. Beluister hier de podcast via Spotify.

Allereerst beginnen we natuurlijk met dé vraag aan Anders: wat vind jij op dit moment de meest spannende digitale trend?

Verdienmodellen

Veel bedrijven struggelen met hun huidige verdienmodel. Wat moet je als organisatie met digitaal? Wat voor impact geeft dat op de hele keten? En zien organisaties wel de noodzaak in om te veranderen? Anders geeft zijn visie.

Business model innovatie

Eerst gaan we even terug naar de basis. Business model innovatie, klinkt spannend en daarmee ook hoogdrempelig. Maar is dat zo? Wat betekent Business model innovatie eigenlijk? 

Veranderende businessmodellen

In deze aflevering bespreken we vier businessmodellen. Wat houden ze in, wat zijn voor- en nadelen en hoe ziet het toekomstperspectief van deze modellen eruit?

  1. Abonnementen as a service; denk aan parfum of bloemen die je iedere maand thuisbezorgd krijgt voor een bepaald bedrag. Dit kan een mooie aanvulling zijn op je huidige aanbod. 
  2. Platformen/marketplaces. Wat is de impact van deze platformen?
  3. Pay-per-use; je betaalt alleen naar je gebruik. Dit verdienmodel biedt enorm viel voordelen.
  4. Freemium model. Spotify is hier een heel goed voorbeeld van.

Dit zijn mooie voorbeelden van businessmodellen. Maar hoe maak je de keuze? Hoe begin je met nadenken over je eigen verdienmodel en wat je daaraan kunt verbeteren?

Ook zijn er organisaties die hun grootste kostenpost omzetten naar een verdienmodel. In de podcast hoor je hier mooie voorbeelden van. 

Studio Beeckestijn · 4 ideeën om jouw businessmodel te innoveren

Businessmodel op tijd innoveren

Het is wel duidelijk dat bedrijven die hun businessmodel op tijd innoveren, het beter doen. Flowresulting helpt je in de lead te blijven in de wereld die sneller verandert dan ooit. Lees hier meer informatie. 

Business Model Canvas

Wil je zelf aan de slag om je businessmodel te beschrijven, visualiseren, beoordelen of veranderen? Maak dan gebruik van het Business Model Canvas. Hiermee ga je terug naar de basis van je organisatie en kun je vanuit daar nieuwe stappen definiëren. Download hier het Business Model Canvas.

Canvas Model

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.