Podcast

Podcast: B2B leadgeneratie: zo bouw je een goede machine

Bart Meerdink gaat in deze Studio Beeckestijn podcastaflevering in gesprek met Michiel Schouten. Michiel heeft uitgebreide ervaring opgedaan bij Marktplaats waar hij betrokken was bij het opzetten van Marktplaats Zakelijk. En de afgelopen jaren was hij werkzaam als Head of Marketing bij Digital Publishing Platform Foleon. 

B2B leadgeneratie

Michiel vertelt uitgebreid over het opzetten van een B2B leadgeneratiemachine. Waar moet je mee beginnen? Waar bestaat een goede messaging framework uit en hoe kun je pillar content het beste inzetten? Ook vertelt Michiel hoe je advertising slim in kunt zetten.

Luister de podcast wanneer het jou uitkomt!

Hoe maak je een goede pillar pagina?

Een pillar pagina gaat over een breed onderwerp en is opgedeeld in korte stukken subtopics die aansluiten bij het onderwerp. Vanuit die pagina word je gelinkt naar andere blogpagina's zodat de bezoeker over dat onderwerp meer informatie kan lezen. Dit werkt erg goed voor je SEO, omdat Google veel waarde hecht aan overzichtelijke pillar pagina's.

Voor een goede pillar pagina is het belangrijk om als eerste na te denken over onderwerpen waar je op gevonden wil worden, in plaats van te denken in zoekwoorden. Daarna ga je brainstormen over ideeën voor blogonderwerpen op basis van specifieke zoekwoorden die verband houden met een bredere onderwerp. Voor ideeën kun je nadenken over de belangrijke interesses en uitdagingen van je doelgroep. Kies dus een onderwerp dat breed genoeg is om meer gerelateerde blogposts voor te maken die als clusterinhoud zullen dienen. Bekijk de video hieronder om te zien hoe een pillar pagina in de praktijk werkt.

Bron: Hubspot

Bekijk mooie voorbeelden van pillar pagina's op deze pagina.

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Liever lezen dan luisteren?

Vind je dit een interessant onderwerp, maar wil je liever meer lezen? Op de Beeckestijn Knowledge Hub vindt je een uitgebreid artikel over de inhoud van de podcastaflevering. 

Lees artikel ›

Meer over B2B marketing?

Wil jij meer leren over B2B marketing & sales? Tijdens de post-hbo opleiding leer je hoe je met een geïntegreerde sales en marketing aanpak zorgt voor succesvolle marktbewerking in B2B.