Podcast

Het complexe landschap van digitale mediastrategieën en adverteren

Het advertentie ecosysteem wordt steeds complexer. Tijd om eens in dit onderwerp te duiken in deze nieuwe podcastaflevering van Studio Beeckestijn. Paul Lempers, managing partner fma Digital & docent bij Beeckestijn, gaat in deze aflevering in op het complexe advertentielandschap.

Leer hoe je je campagnes kunt verbeteren, vermijd valkuilen zoals vanity metrics en krijg inzicht in effectieve mediaplanning en het optimaliseren van advertentiebudgetten. Luister nu naar de podcast voor waardevolle inzichten en leer hoe je succesvolle marketingstrategieën kunt ontwikkelen.

Beluister hier de podcast via Spotify ››

verouderde contracten met mediabureaus

De relatie tussen mediabureaus en adverteerders is enorm belangrijk. In de praktijk blijkt dat veel adverteerders zich niet erg bewust zijn wat de mediabureaus precies doen. Sterker nog: 40% van de adverteerders heeft een contract die al tussen de vier en acht jaar oud is. Paul vertelt waarom regelmatige herziening van het contract onmisbaar is voor succes in het snel veranderende medialandschap. Is jouw contract nog up-to-date?

Paul Lempers | Programmatic Advertising

Het potentieel van inclusion lijsten

Programmatic advertising is een methode voor online video en display advertenties wat op basis van data specifiek kan adverteren bij bepaalde doelgroep. Dit is op basis van algoritmes, zaak dus om dat goed te voeden met data zodat jouw boodschap bij de juiste doelgroep komt. Hierbij komen inclusion lijsten om de hoek kijken. Ontdek het potentieel van inclusion lijsten en het bereik van waardevolle impressies in deze podcast. Paul gaat ook in op hoeveel van jouw advertentiebudget verloren gaat aan technologiekosten en waarom.

Vanity metrics

Vanity metrics zijn prestatie-indicatoren die op het eerste oog indrukwekkend lijken, maar weinig waarde toevoegen aan het daadwerkelijke succes van een bedrijf of marketingcampagne. Paul ziet in de advertentiewereld veel vanity metrics voorbijkomen en geeft een aantal voorbeelden.

Klassiek mediaplan versus hypes

De klassieke kanalen zoals televisie, radio en print worden vaak onderschat. Terwijl talloze onderzoeken hebben aangetoond dat het klassieke mediaplan écht goed werkt. Waarom? En in hoeverre moet je mee gaan met hypes? Paul geeft zijn advies.

Haal waardevolle inzichten uit je eigen data

Er zijn partijen die beweren dat we te ver zijn doorgeslagen en dat we meer moeten streven naar een holistische aanpak. Maar moeten we echt alles tot in detail kunnen volgen en meten? Paul vindt van niet en legt uit waarom. Warren Buffet zei het al: "It is better to be vaguely right than precisely wrong." Ook gaat hij in op hoe je het beste met third party data kunt omgaan.

"It is better to be vaguely right than precisely wrong."
Warren Buffet

Inhousing en outsourcing

Met de groeiende hoeveelheid eigen data wordt het uitbesteden van het volledige mediaproces steeds uitdagender. Maar wat is Paul's visie op inhousing versus outsourcing? Hij gelooft sterk in een hybride aanpak. Je wilt de tools zelf in huis hebben, maar misschien niet alle vaardigheden intern. Volledig in-house werken is niet voor iedereen weggelegd; het vereist toewijding, ervaring en investering. Paul gaat in op de voordelen van hybride werken.

Strijd om talent binnen bureaus

Binnen bureaus heerst een intense talentenstrijd. Het personeelslandschap is drastisch veranderd: juniors en trainees beslaan nu 40-50% van het team, in tegenstelling tot een paar jaar geleden. Het hoge personeelsverloop van zo'n 30% en de grotere betrokkenheid van juniors op accounts vormen uitdagingen. Ze blinken uit in specifieke tactieken en kanalen, maar missen soms het bredere mediaperspectief. Paul’s advies is dan ook om je team te versterken met ervaren professionals die een holistische benadering van media begrijpen.

De podcast wordt afgesloten met de vraag: ‘wat vind jij de meeste spannende trend in het huidige medialandschap?’ Paul noemt er een aantal, luister de podcast en ontdek het!

Studio Beeckestijn · Het complexe landschap van digitale mediastrategieën en adverteren

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Zelf aan de slag met programmatic advertising?

Wil je concreet aan de slag met programmatic advertising? Tijdens de training Programmatic Advertising in 2 dagen hoe leer je de resultaten van je online advertising campagnes verbeterd.

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.