Podcast

Podcast: De belangrijkste trends in social media

In deze podcastaflevering gaat Bart Meerdink in gesprek met Dennis Sanchez, Head of Social bij T-Mobile en zijn eigen bureau Divergent Agency.

Social media trends

Dennis gaat uitgebreid in op de social media trends van nu. Wat is er gaande én wat kunnen we allemaal verwachten? Zo loopt het organisch bereik op social media kanalen terug, wat is de truc om nog wel organisch bereik te realiseren? En is sales navigator een must? En hoe zit het met platformen als TikTok en Pinterest? Dit hoor je allemaal in de podcast!

Pinterest trends

In de aflevering komt ook het trendrapport van Pinterest aan bod. Hieronder nog even 5 belangrijke trends:

  1. Mensen shoppen op Pinterest. 93% van actieve pinners zegt Pinterest te gebruiken voor het plannen van aankopen. 83% van de pinners heeft iets gekocht nadat ze een pin van het merk hebben gezien.

  2. Gesponsorde Pins hebben 2-5% hogere betrokkenheid dan organische pins. Mensen die interactie aangaan met Gesponsorde Pins zijn 12% meer geneigd om van het merk te kopen.
  3. Met Gesponsorde Pins kom je direct onder de aandacht in vergelijking tot organische pins, waarbij het soms maanden duurt om meer zichtbaar te worden.
  4. Pinterest Ads zijn over het algemeen goedkoper dan Facebook Ads.
  5. Gesponsorde Pins leveren resultaten op lange termijn op. Dus ook nadat je campagnes zijn gestopt.

Bron: Archana Haarnack

Luister de podcast wanneer het jou uitkomt!

Zelf ook je kennis up-to-date houden? Volg een clinic!

Heb je zin om nieuwe kennis op te doen? Bij Beeckestijn hebben we weer een aantal mooie clinics met interessante onderwerpen op de agenda staan die je gratis kunt bijwonen.

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen: