Podcast

Podcast: De emotionele kant van customer experience

Het is tijd voor customer experience! Bart Meerdink spreekt hierover met Carmen Phillips en Nanda Idink. Carmen is eigenaar van On Purpose Management waarbij zij bedrijven helpt meer vanuit de klant te denken en echt het verschil te maken. Daarnaast is Carmen docent bij de opleiding Customer Experience Strategie & Organisatie. Nanda is eigenaar van de CommunicatieArchitect waarbij ze bedrijven helpt écht te laten zien waar zij voor staan met als resultaat: loyale klanten.

We beginnen de aflevering weer met dé vraag aan onze gasten: wat vinden jullie de meest spannende customer experience trend van dit moment?  

Customer experience

Mensen denken vaak dat ze het vakgebied customer experience wel snappen. De klant centraal stellen spreekt toch voor zich? De noodzaak voor deze mensen om hun kennis te vergroten lijkt te ontbreken. Klopt dat?

Customer journey mapping

Customer experience en customer journey mapping worden gezien als de wat zachtere kant van marketing. Leuk denken vanuit de klant, klantonderzoek doen, customer pains & gains ontdekken en vanuit daar mooie proposities bedenken. Maar er zijn ook customer journey experts die hardcore data-analisten zijn geworden. Alles wordt gemeten en gekwantificeerd. Zijn ze daarmee nou doorgeschoten of juist niet? 

Emotionele kant van customer experience

Als je met cx bezig bent, is het ook heel belangrijk om naar de emotionele context te kijken. Carmen legt uit hoe Daniel Kahneman's theorie daarbij kan helpen.

23plusone methode

Nanda en Carmen werken allebei met de 23plusone methode. Wat houdt deze methode in en waarom werkt het zo goed? Daarnaast komen er mooie voorbeelden aan bod waar deze methode bij is toegepast!

Emotionele journey combineren met data

En wat is dé gouden tip om de emotionele journey te combineren met data?

Dit en nog veel meer hoor je in deze allernieuwste podcast van Studio Beeckestijn!

Klik hier om te beluisteren via Spotify.

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Zelf aan de slag met customer experience in jouw organisatie?

We bieden bij Beeckestijn meerdere customer experience opleidingen en trainingen aan op verschillende niveaus. Bekijk hier ons customer experience aanbod.

Liever lezen dan luisteren?

Vind je dit een interessant onderwerp, maar wil je liever meer lezen? Op de Beeckestijn Knowledge Hub vindt je een uitgebreid artikel over de inhoud van de podcastaflevering. 

Lees artikel ›