Podcast

De kern van digitale transformatie en business IT

Deze podcastaflevering van Studio Beeckestijn hebben we een topgast binnen het vakdomein digitale transformatie: Anton Dijkhuis. In deze aflevering gaat hij met Bart Meerdink in gesprek over digitale transformatie en business IT. Hij vertelt over het verschil tussen digitalisering en digitale transformatie, over zijn ontwikkelde BusinessITScan®, over de benodigde skills in een organisatie én de Zes succesfactoren van digitale transformatie© en IT.

Beluister hier de podcast via Spotify ››

Het verschil tussen digitalisering en digitale transformatie

Bij digitalisering worden dagelijkse taken geautomatiseerd. Digitale transformatie is een breder begrip dat keuzes voor verdienmodellen, procesverbeteringen en marktuitbreiding omvat. De ene keer heb je een relatief ouderwets proces in handen wat je gaat vernieuwen of efficiënter gaat maken. De andere keer gooi je je verdienmodel op de schop of boor je andere markten aan. Anton vertelt je meer tijdens deze podcast.

Digitale Transformatie podcast Anton Dijkhuis

BusinessITscan®

Een veelvoorkomende valkuil bij digitale transformatie is het bekijken vanuit een kostenperspectief, resulterend in mismanagement en langdurige IT-trajecten. Ontdek in deze podcastaflevering meer over waarom transformaties vaak vastlopen.

Valkuil bij digitale transformatie

Een veelvoorkomende valkuil bij digitale transformatie is het bekijken vanuit een kostenperspectief, resulterend in mismanagement en langdurige IT-trajecten. Ontdek in deze podcastaflevering meer over waarom transformaties vaak vastlopen.

Vaardigheden in het management

Meer bedrijfskundigen in directies is wenselijk volgens Anton. Het vernieuwen van een propositie raakt meerdere afdelingen, dus een breder perspectief is cruciaal. Luister naar de podcast voor zijn volledige visie op dit onderwerp.

6 succesfactoren van digitale transformatie©

Anton heeft de BusinessITScan® ontwikkeld op basis van zes succesfactoren. Luister naar de podcast voor een uitgebreide toelichting en voorbeelden bij elke factor. Hier zijn de factoren alvast kort op een rij:

  1. Partnership
  2. Bijdrage aan productiviteit
  3. Bijdrage aan innovatie
  4. IT-competenties
  5. Stabiliteit en continuïteit
  6. IT-gerelateerde financiële zaken

Impact van externe bureaus & consultants

Bij de inzet van externe bureaus en consultants is eigen regie cruciaal. Het is belangrijk om trouw te blijven aan je strategie en klantverwachtingen. Anton geeft je meer tips in deze podcastaflevering.

Studio Beeckestijn · De kern van digitale transformatie & business IT

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Zelf aan de slag met Digitale transformatie?

Zie jij kansen of noodzaak om voor jouw organisatie met digitale transformatie stappen te zetten? En kun je daarbij nog wel wat nieuwe kennis, skills en inspiratie van experts als Anton gebruiken? Volg dan post-master opleiding Digitale Transformatie & Organisatie

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.