Podcast

Podcast: de mythe van agile ontrafeld

In deze nieuwe podcast van Studio Beeckestijn staat agile centraal. Bart Meerdink gaat in gesprek met Adrie Dolman, Business Agility organisatiecoach (Adapt2Value) en schrijver van het boek Agile Coaching. Daarnaast is Adrie werkzaam als docent bij meerdere opleidingen van Beeckestijn.

Beluister hier de podcast via Spotify.

podcast adrie

Wat is agile?

Handig om de podcast eerst te beginnen met wat definities. Je hoort veel over lean, scrum, zelforganiserende teams, sprints, review sessies en agile. Wat is nou agile eigenlijk? Adrie beaamt voornamelijk dat agile niet het proces is, maar vooral een mindset. Meer uitleg hoor je in de podcast!

Agile gedachtengoed

Veel bedrijven omarmen het agile gedachtengoed. Maar vaak gaat het snel mis met het échte, vrije, agility gedachtengoed. Vandaar ook dat Adrie hierover een boek heeft geschreven. Hij legt uit wat er mis gaat, hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

Empirisch denken

Empirisch denken vraagt nogal wat van werknemers. Maar het merendeel van de medewerkers vindt het fijn om een takenlijst te krijgen en die uit te voeren, om in een soort van 'voorspelbare' wereld te leven. Zij boeken bijvoorbeeld ieder jaar hetzelfde plekje in een vakantieland om er zeker van te zijn dat ze over een jaar weer dat mooie plekje hebben. Hier is uiteraard niks mis mee, maar als je die voorspelbaarheid fijn vindt, ga je vaak ook op die manier werken en dat zorgt voor een veilig gevoel. Maar voor vernieuwing in een snel veranderende wereld is dit juist niet veilig. Hoe ga je hiermee om? 

En is het ook mogelijk dat agile werken juist niet geschikt is? Adrie geeft zijn visie. 

Toekomst van agile werken

Hoe ziet Adrie de toekomst van agile werken? Adrie deelt de trends die hij tegenkomt én nog veel meer in deze nieuwste podcast over agile. Luister 'm wanneer het jou uitkomt!

Studio Beeckestijn · De mythe van agile ontrafeld

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.