Podcast

Digitale marketing strategieën bij ABN Amro

Het is weer tijd voor een nieuwe podcastaflevering van Studio Beeckestijn! Deze aflevering niet één, maar twee gasten: Marèse Nijman en Marcelle van der Brusse. Zij werden begin 2023 als duo nominatie uitgeroepen als Digital Marketing Professional 2022! Beide hadden ze een super goed plan voor hun werkgever ABN Amro geschreven tijdens de post-master opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap en deze plannen sloten ook nog eens goed aan bij elkaar.

Beluister hier de podcast via Spotify ››

De rol van marèse en marcelle bij abn amro

Marèse is customer & digital experience specialist, ze is verantwoordelijk voor de digitale strategie en de executie daarvan in het e-commerce engagement team. Marcelle is development consultant en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een bepaald segment binnen ABN Amro. Marèse focust zich meer op de doelgroep jongeren en studenten en Marcelle op de affluent doelgroep (hoog inkomen), wat ervoor zorgde dat hun plannen goed op elkaar aansloten.

Podcast | Marèse en Marcelle | Digital Marketing Strategie

Customer Lifetime Value

In hun aanpak hebben ze beide veel gekeken naar de Customer Lifetime Value (CLV). Door diepgaande analyses van CLV ontdekten ze dat maar liefst 56% van alle klanten ooit als jongeren/studenten bij ABN Amro begonnen waren. Met deze inzichten hebben ze hun strategieën op maat gemaakt voor de diverse doelgroepen.

Data-driven aanpak

Hoe kijken Marèse en Marcelle naar fact-based funnels en always-on campagnes? Ze vertrouwen op data-driven inzichten om snel problemen en kansen te identificeren en passen hun strategieën aan waar nodig. Dit doen ze o.a. door eens in de zoveel weken met een team aan specialisten bij elkaar te komen en de strategie te bespreken. Bij ABN Amro bewijzen ze hun data-driven aanpak bij elke stap. Marcelle vertelt hoe ze een serviceconcept voor de affluent doelgroep hebben ontwikkeld, gebaseerd op klantonderzoeken en echte data van 15.000 klanten.

Executiekracht en agile werken

Maar hoe behouden ze de executiekracht in een grote organisatie? Ze behouden controle over data en pixels, terwijl ze samenwerken met gespecialiseerde bureaus. Ze overwinnen weerstand binnen de organisatie door sterke businesscases te presenteren en te focussen op hun expertise. Ook werken ze met een driehoeksverhouding tussen het segment development team, het e-commerce engagement team en het customer experience team.

Agile werken is de sleutel tot een prettige samenwerking binnen ABN Amro. Met tweewekelijkse sprints en roadmap planning sessies blijven ze wendbaar en gefocust op gezamenlijke doelen. Hoe ze dat precies inrichten en aanvliegen hoor je in de podcast.

Skills van een digital strateeg

Als digital marketeer/strateeg moet je nieuwsgierig blijven en op de hoogte zijn van ontwikkelingen. Wat zijn volgens hun skills die je moet bezitten om competitief te blijven? En hoe ver gaat dat? Marèse en Marcelle geven hun visie.

Toekomstige projecten

De toekomstige projecten beloven veel spannends! Marèse experimenteren met het identificeren van klantsegmenten zonder directe informatie van klanten. Ze vertelt over één van haar succesvolle initiatieven om dit te bewerkstelligen. Marcelle is heel trots op de lancering van een nieuw serviceconcept en combineert de fysieke en online journeys om een unieke gebruikerservaring te creëren. Wat dit nieuwe serviceconcept inhoudt en hoe ze dit aanvliegt vertelt ze in de podcast.

Laat je inspireren door Marèse en Marcelle op het gebied van digitale strategieën tijdens deze nieuwe podcast!

Studio Beeckestijn · Digitale marketing strategieën bij ABN Amro

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Zelf aan de slag met digitale marketing strategie?

Wil je net als Marèse en Marcelle aan de slag met de digitale marketing strategie in jouw organisatie? Wil je aan de slag met zowel actuele digital marketingkennis als de vertaling naar een praktische strategische aanpak? Neem dan ook eens een kijkje bij de post-master opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap!

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.