Podcast

Podcast: Hoe bouw je een goede chatbot?

We gaan het hebben over conversational! Bart Meerdink gaat in deze Studio Beeckestijn podcastaflevering in gesprek met Badal Marhé. Badal begon twee jaar geleden met het Talentship van Beeckestijn als trainee bij Achmea. Momenteel is hij conversational specialist bij Interpolis en sinds kort is hij ook docent bij Beeckestijn bij het Digital Marketing Expert Talenship.

We beginnen de aflevering weer met dé vraag aan onze gast: wat vind je de meest spannende digitale marketing trend van dit moment?

Chatbot van start naar visie

Hoe begin je een chatbot? Waar ga je ermee doen? Lees je in over het onderwerp, ga sleutelen met tools en kijk naar hoe andere tech bedrijven dit doen. Badal vertelt hoe hij zich verdiept in het ontwikkelen van een goed werkende chatbot & deelt zijn visie.

Chatbot technieken

Badal geeft aan dat ze ervoor hebben gekozen om de kennis in huis te houden. De logica staat in een speciale database die relaties legt tussen alle waardes die erin staan. Een scripted bot is een procesflow, maar in deze database staan zijn waardes met elkaar verbonden. De kennis van het model blijft altijd binnen het bedrijf, waardoor je echt controle hebt over de data. Badal vertelt over de technieken die hij gebruikt en waarom.

Escalatie naar live

Live-chats hebben vaak een andere tooling dan chatbots. Je wilt alleen een chatbot als deze goed werkt, alles goed doordacht is en dat er de mogelijkheid is voor escalatie naar een ander kanaal, indien gewenst. Badal geeft aan dat Interpolis aan het begin van gesprek de mogelijkheid biedt om te escaleren naar een live-chat. Hij vertelt hoe Interpolis omgaat met de chatbot binnen en buiten kantoortijden & hoe de chatbot kan escaleren.

Luister mee met klantgesprekken

Volgens Badal zou elke marketeer moeten meeluisteren bij klantgesprekken. Waarom? Dat hoor je in deze podcast!

Voice

Wat is het doel van voice? Wat kan je ermee? En wat kan dit voor waarde in de klantreis toevoegen? Het voordeel van voice is dat problemen sneller uitgelegd kunnen worden via spraak dan via chat. Voice kan een leuke extra touchpoint zijn in de klantreis. Badal vertelt dat ze een action hebben ontwikkeld waarmee klanten op een leuke manier in gesprek gaan met Interpolis. Wat dat precies is, kondigt hij later aan.

Blijf vooral doen

En als laatst geeft Badal aan hoe je de controle kunt houden over je eigen teksten. Kijk wat de beste tool voor jou en jouw organisatie is, hoe kan je met data kan omgaan en kijk ook naar de omvang van je organisatie. En blijf vooral doen!

Dit en nog veel meer hoor je in deze podcast!

Klik hier om te beluisteren via Spotify.

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Van talent tot digital marketing expert

Badal volgde twee jaar gelden ons talentship. Het talentship leidt high potententials binnen 18 maanden op tot de nieuwe generatie digital marketeers. Iets voor jou?

Liever lezen dan luisteren?

Vind je dit een interessant onderwerp, maar wil je liever meer lezen? Op de Beeckestijn Knowledge Hub vindt je een uitgebreid artikel over de inhoud van de podcastaflevering. 

Lees artikel ›