Podcast

Podcast: hoe kies je een goede MarTech stack?

De hardere kant van marketing! Ook heel goed om dit onderwerp aan bod te laten komen in onze podcast-afleveringen. Dit keer gaat Bart Meerdink in gesprek met Frans Riemersma, marketing technologist, auteur, spreker en MarTech influencer! Daarnaast is Frans kerndocent bij onze post-HBO opleiding Marketing Automation & Campagne Management.

Zoals gewoonlijk beginnen we de podcast weer met dé vraag aan onze gast: wat vind jij de meest spannende digitale trend op dit moment binnen marketing? 

Marketing Ops

Frans heeft een paar maanden geleden een recent onderzoek uitgebracht met een aantal grote trends in marketing technologie binnen Europa. Wat hem het meeste opviel heeft te maken met marketing ops. Frans legt uit wat dit precies is en waar het vandaan komt.

Tech stack

Er zijn duizenden marketing tools waar je als marketeer uit kunt kiezen. Elke tool belooft gouden bergen en alles kan gekoppeld worden. Hoe bepaal je wat voor jou een goede tech stack is als er meerdere tools zijn die kunnen wat jij wil en er mooi uitzien? En wat kan Frans zeggen over het herzien van je tech stack? Hoe vaak moet je een audit doen en hoe vaak moet je migreren? 

Hubspot

We zijn extreem afhankelijk van de Amerikaanse infrastructuur qua tech en tooling. Hoe zit het met Hubspot? Mogen we dat wel gebruiken aangezien de data in Amerika wordt opgeslagen? 

Tools zelf bouwen

De licenties van alle tools die worden gebruikt binnen je bedrijf, kunnen best zorgen voor een aardige kostenpost. Dit kan natuurlijk discussies opleveren, want waarom niet zelf een tool bouwen? Frans deelt zijn mening hierover.

Customer Data Platformen

Het gevoel heerst dat Customer Data Platformen alleen geschikt zijn voor grote bedrijven. Vanaf hoeveel klanten is het rendabel om een CDP te hebben?

Klik hier om te beluisteren via Spotify.

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Wil je zelf de ultieme relatie met je klant creëren door middel van marketing automation?

In de post-HBO opleiding Marketing Automation & Campagne Management leer je hoe je het maximale uit je campagnes kunt halen door middel van marketing automation. Frans Riemersma is kerndocent bij deze opleiding.

Liever lezen dan luisteren?

Vind je dit een interessant onderwerp, maar wil je liever meer lezen? Op de Beeckestijn Knowledge Hub vindt je een uitgebreid artikel over de inhoud van de podcastaflevering. 

Lees artikel ›