Podcast

Bouwen aan een sterk merk: het verhaal van Polestar

In deze nieuwe podcast gaat Bart Meerdink in gesprek met Valéry Gresnigt, head of marketing & PR bij Polestar. Hij vertelt onder andere over zijn rol binnen Polestar en het opzetten van het merk op de Nederlandse markt.

Beluister hier de podcast via Spotify ››

Hoe is Valéry begonnen bij Polestar?

Valéry was de allereerste medewerker van het elektrische automerk Polestar in Nederland. Toen hij bij het bedrijf begon bestonden ze eigenlijk nog niet in Nederland. Inmiddels bestaat het Nederlandse team uit 25 mensen. In de podcast deelt Valéry hoe hij de marketing heeft opgestart bij Polestar en hoe hij is gekomen waar hij nu is. 

Valery Gresnigt Polestar

Eerste Google driven car 

Polestar biedt de eerste Google driven auto aan. De auto heeft standaard Google apps en services. Waarom hebben zij ervoor gekozen om met Google samen te werken en hoe gaat zo’n samenwerking?  

Co-branded campagnes

In 2020 had Polestar de eerste co-branded campagne, als launch voor de Polestar 2. Dit was een relatief toegankelijke auto en hiermee wilde ze een groter publiek bereiken. In de podcast vertelt Valéry er meer over. 

Het bouwen van een merk in Nederland

Hoe begin je met het bouwen van een merk in een verzadigde markt? Een nieuw merk introduceren is op zich al een hele opgave, maar dankzij de corona pandemie was dit voor Polestar een nog een grotere uitdaging. Valéry neemt je mee in de dingen waar zij tegen aan liepen en hoe ze er toch voor gezorgd hebben dat dit goed uitgepakt heeft. 

Het onderscheidende vermogen van Polestar

Onderscheidend zijn is altijd belangrijk, en dus ook in deze branche. Als je niet onderscheidend bent, verdwijn je snel. Een nieuw merk moet echt met iets komen wat mensen nog niet hebben gezien. Hoe heeft het team van Polestar dit aangepakt en waaruit blijkt het lef van Polestar? Valéry deelt wat zij hebben gedaan om zich te onderscheiden van anderen, waarbij hij vertelt over een bijzondere samenwerking. 

Hoe combineer je branding en performance?

Bij het bouwen van een merk moet veel in het merk geïnvesteerd worden en daarbij duurt het lang om een merk goed neer te zetten in de autobranche. Hoe hebben zij toch de combinatie van branding en performance gemaakt? En hoe is de verhouding tussen deze twee bij Polestar? 

Hoe ziet de marketing roadmap er voor de toekomst uit?

De fase waar Polestar nu in zit, is dat ze een mono product hebben. Er zijn voor de komende tijd een aantal grote focuspunten. Wat gaat Polestar nog lanceren en hoe gaat de roadmap er de komende jaren uitzien? 

De automatisering 

Een belangrijke trend is het automatiseren van ads en search. In hoeverre speelt dat een rol bij Polestar? Wat zijn voor hun de voor- en nadelen van deze automatisering?

Kennis en skills in je team

De juiste kennis en skills in je team hebben is natuurlijk heel belangrijk. In de podcast deelt Valéry met je wat de opbouw van zijn team is en hoe hij zijn team succesvol heeft samengesteld. 

Grootste lef factor

Afsluitend van de podcast vertelt Valéry je wat de grootste pijler is waar Polestar zich op focust. Daarbij vertelt hij wat hun belofte voor 2030 is. 

Studio Beeckestijn · Bouwen aan een sterk merk: het verhaal van Polestar

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.

Leer alles over merkbouw & brandmanagement

Wil je meer leren over merkbouw & brandmanagement in het digitale tijdperk en wil je je ontwikkelen op het gebied van modern brand management? Bekijk dan de opleiding Strategisch Brandmanagement!

Bekijk de opleiding ›