Podcast

Online video: revolutie, tips en tools

In deze aflevering van Studio Beeckestijn duiken we in de revolutie van online video. Onze speciale gast is Anne Marie Hazenberg, een video-expert met decennia aan ervaring. Samen met haar verkennen we de revolutie in online video, van de opkomst van verticale video's tot de impact van artificial intelligence. Anne Marie deelt o.a. handige tips voor het maken van pakkende, flitsende en succesvolle online video's.

Beluister hier de podcast via Spotify ››

De evolutie van mobiele video

Anne Marie neemt ons mee op een reis door de tijd, beginnend in 1986, toen ze voor het eerst in aanraking kwam met video en beeld. Ze vertelt over de opkomst van breedbandinternet in 2006 en de introductie van de eerste iPhone in 2007, die het startschot gaf voor talloze ontwikkelingen in de wereld van online video. Anne Marie deelt haar ervaring met de evolutie van mobiele telefoons en hoe deze onze videocreaties hebben beïnvloed.

Podcast | Anne Marie Hazenberg | Online Video Maken

Van horizontaal naar verticaal

We duiken dieper in de overgang van horizontale naar verticale video's. Wat heeft deze revolutie veroorzaakt en waarom is verticale video tegenwoordig de norm voor sociale media? Anne Marie heeft aan dat ons reptielenbrein hierbij een rol speelt en vertelt waarom verticale video's vooral geschikt zijn voor korte, pakkende content, terwijl horizontale video's meer geschikt zijn voor diepgaande instructievideo's.

Het algoritme en onze schermtijd

Onze schermtijd wordt steeds langer, met name door sociale media. De algoritmen leren snel en zorgen ervoor dat we continu opnieuw geprikkeld worden. Leer in deze podcast hoe het algoritme van TikTok zich onderscheidt van dat van Instagram en hoe het ons blijft verrassen. Anne Marie vertelt hoe je de controle kunt behouden over het algoritme voor een betere ervaring binnen de social media platforms.

De 6-secondenregel en snelle content

Onze concentratieboog is kort, vooral bij online video's. Anne Marie introduceert de 6-secondenregel en legt uit waarom het cruciaal is om elke 6 seconden iets boeiends in je video te presenteren. Ontdek hoe platforms zoals Vine hieraan hebben bijgedragen en waarom korte video's de norm zijn geworden.

"Zorg ervoor dat er iedere zes seconden een prikkel komt zodat de kijker niet afgeleid wordt. Denk hierbij aan een wisseling van het shot, ondertiteling, een visual in beeld, etc."
Anne Marie Hazenberg

Dure videoproducties versus smartphone

Moeten we nog steeds dure en ingewikkelde videoproducties laten maken, of is het acceptabel om snel en eenvoudig met een smartphone te filmen? De keuze hangt af van je doel en doelgroep. Anne Marie deelt inzichten over het maken van promo-video's voor verschillende doeleinden en benadrukt het belang van licht, geluid, stabiliteit en emotie in video's.

Video bewerkingstools

Er zijn verschillende videobewerkingstools die Anne Marie aanbeveelt, inclusief populaire apps voor zowel iOS als Android. Ontdek waarom de keuze voor het juiste platform belangrijk is voor het bereik op sociale media en hoe ondertiteling kan worden toegevoegd.

Standaard ondertiteling

Leer waarom ondertiteling cruciaal is voor video's en ontdek welke tools je kunt gebruiken voor verschillende ondertitelingsstijlen. Anne Marie deelt handige inzichten in het gebruik van ondertiteling, variërend van "karaoke-stijl" tot traditionele ondertitels.

AI en de toekomst van video content

Anne Marie vertelt over de opkomst van artificial intelligence (AI) in de videowereld en de mogelijke impact op menselijke content. Ze deelt haar visie over wanneer AI geschikt is en waar authenticiteit belangrijk blijft. Ze onthult een spannend AI-experiment waarmee video's realistisch vertaald kunnen worden zonder de menselijke touch te verliezen.

Tips voor het perfecte script bij video promo's

Anne Marie deelt inzichten over het schrijven van effectieve scripts voor video promo's. Ontdek hoe je de aandacht van je doelgroep kunt vastleggen, een boodschap kunt overbrengen en een call-to-action kunt integreren. Leer waarom humor en authenticiteit belangrijk zijn, zelfs in zakelijke video's.

Online video is geëvolueerd en blijft dat doen. Deze podcast met Anne Marie biedt de nodige kennis om jouw eigen online videoproductie naar een hoger niveau te tillen.

Studio Beeckestijn · Online video: revolutie, tips en tools

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Zelf aan de slag met je eigen online video's maken?

Wil je (begeleid door Anne Marie) zelf aan de slag met je eigen online video's voor jouw organisatie? Volg dan de 1-daagse training Online Video Maken (smartphone). Leer hoe je succesvolle online video's maakt, en dat allemaal met slechts één apparaat: je eigen smartphone!

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.