Podcast

Podcast: maak impact met branding

Branding! Een leuk en interessant onderwerp om het over te hebben in een podcast van Studio Beeckestijn. Merken anno nu worden afgerekend op hun gedrag; het gaat echt om het waarmaken van de beloftes. Bart Meerdink spreekt hierover met Marcel Aalders, merk- en marketingstrateeg en marketing & e-commerce director bij Carpetright. Daarnaast is Marcel kerndocent van onze nieuwe opleiding Strategisch Brandmanagement

Branding en E-commerce

De combinatie branding en E-commerce is interessant. Want: hoe vind je de balans tussen sturen op branding aan de ene kant en keiharde conversies aan de andere kant? Marcel legt uit hoe Carpetright dit aanpakt. 

Ondanks de hoge naamsbekendheid van Carpetright, maar liefst 86%, was de voorkeur voor dit merk erg laag. Mensen kennen het wel, maar vinden Carpetright geen optie. Zij denken dan vooral aan de hoge kortingen waarmee zij lange tijd hebben gestunt. Als je als merk in deze situatie zit, welke middelen uit de mediamix zet je dan in? En hoe pak je dit aan als er niet heel veel marketingbudget beschikbaar is? Dit hoor je allemaal in deze podcast.

Branding en massamedia

Ook gaan we in deze aflevering in op het gebruik van massamedia. De Australische merkstrateeg Mark Ritson stelt dat digital/online zwaar is overschat en dat een goeie TV spot veel meer waard is. Hoe ziet Marcel dit? Want waarom zou je voor massamedia kiezen, is een Digital Only aanpak niet beter? Daarnaast is het lastig te meten wat de resultaten zijn van adverteren via bijvoorbeeld TV en radio. Hoe verantwoord je je adspent hiervan?

Merkstrategie

Wat zijn de belangrijkste stappen in een merkstrategie? Het is als merk belangrijk om relevant te zijn voor de consument. Marcel geeft als voorbeeld hoe ING dit aanpakt. Het belangrijkste is dat je goed weet waarom jij er als merk mag zijn en waarom jij de gunst van de consument verdient. Consistentie en positionering zijn key, maar hoe valideer je of je op het goede spoor zit? Customer insights zijn cruciaal, maar wat moet je doen om tot relevante inzichten te komen? En hoe zorg je ervoor dat je de organisatie/directie meekrijgt? 

Kortom, deze nieuwste aflevering met leuke voorbeelden is weer interessant om naar te luisteren!

Luister de podcast wanneer het jou uitkomt!

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Zelf aan de slag met branding voor jouw organisatie?

In onze post-master opleiding Strategisch Brandmanagement leer je alles over merkenbouw en brandmanagement in het digitale tijdperk.