Podcast

Podcast: Raak je doelgroep met storytelling

Storytelling is aan de beurt! Natuurlijk kan dit mooie en interessante onderwerp niet ontbreken bij Studio Beeckestijn. Bart Meerdink gaat hierover in gesprek met Ralph Poldervaart en Sander van Duijn, oprichters van Storydiggers waarmee zij bedrijven en merken helpen hun ‘superkrachten’ invoelbaar te maken voor klanten en medewerkers.

Storytelling marketing

Storytelling wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Maar waarom? Als je een goed product hebt, dan verkoopt het zichzelf toch? Ralph en Sander leggen uit wat een goed verhaal is en waarom dit zo belangrijk is.

Storytelling voorbeelden

Sterke verhalen kunnen mensen raken, nieuwe inzichten geven en ander gedrag bewerkstelligen. Leuk natuurlijk om hier mooie voorbeelden van te horen. Ralph en Sander delen verrassende verhalen die zij zijn tegenkomen bij hun opdrachtgevers.

Storytelling technieken

Bij het praten over verhalen, is de link naar de politiek al snel gelegd. Politici maken hier namelijk ook gebruik van. Maar kun je met storytelling ook doorslaan? Je hoort wat de belangrijkste regels en ingrediënten zijn die nodig zijn om een goed verhaal te maken.

Laat zien wat je mogelijk maakt

Als merk hoef je niet in de heldenrol te gaan staan, maar je moet laten zien wat je met jouw product of dienst mogelijk maakt. Hoe doe je dat? En hoe breng je je verhaal tot leven?

Dit en nog veel meer hoor je in deze podcast!

Klik hier om te beluisteren via Spotify.

Storytelling Canvas

Om een goed verhaal te maken, kun je het Storytelling Canvas van Storydiggers gebruiken. Dit canvas is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse mytholoog Joseph Campbell, bedenker van ‘The hero’s journey’. Uit zijn werk zijn de basiselementen van verhalen gedestilleerd om de verhaaldynamiek van een merk of organisatie haarscherp te formuleren. Lees hier meer over het canvas.

Storytelling canvas

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Creëer een inspirerend en krachtig verhaal voor jouw organisatie

In onze 1-daagse training Storytelling ga je aan de slag met je eigen ‘story’ in woord en beeld. Je werkt met verhaallijnen, korte teksten en maakt impressies. Je leert welke verhaalelementen je nodig hebt en welke technieken er zijn voor een compleet, inspirerend en krachtig verhaal voor je eigen organisatie. Iets voor jou?

Liever lezen dan luisteren?

Vind je dit een interessant onderwerp, maar wil je liever meer lezen? Op de Beeckestijn Knowledge Hub vindt je een uitgebreid artikel over de inhoud van de podcastaflevering. 

Lees artikel ›