Podcast

Podcast: van contentmaker naar contentmarketeer

We gaan het in deze nieuwe aflevering hebben over content! Bart Meerdink spreekt hierover met Antal de Waij, eigenaar bij Engagement Media en auteur van het boek: Content! Zuurstof voor je klanten. Daarnaast is Antal de Waij docent bij meerdere opleidingen en de 2-daagse training Contentstrategie. Uiteraard beginnen we de aflevering weer met dé vraag aan onze gast: wat vind jij de meest spannende digitale trend van dit moment?  

Succesvolle contentstrategie

Wellicht maak je zelf ook gebruik van een contentstrategie. Maar hoe breng je daar structuur in aan? En wat is de kunst achter een succesvolle contentstrategie? Antal de Waij geeft tips voor een strategie waar je echt wat aan hebt. Daarnaast wordt volgens Antal 2021/2022 het jaar van social live streams. Wat houdt dat in en wat kun je ermee?

Persona's

Je kent het wel: persona's. Als je veel persona's hebt, kan dit zorgen voor frustratie. Hoe ga je daarmee om? Hoeveel persona's zijn wenselijk om te hebben? Antal legt uit hoe je het overzicht bewaart.

Gated content

Het liefst wil je dat je content veel bekeken wordt. Maar wanneer hou je je content openbaar en wanneer besluit je dat het gated content gaat worden zodat je gegevens kunt ontvangen? Volgens Antal ligt dit aan de klantreis. In de podcast legt hij uit in welke fase je het beste voor gated content kunt kiezen.

See-Do-Think-Care Model

Veelal wordt nog het See-Do-Think-Care Model van Google gebruikt, maar dit volstaat niet optimaal. Antal spreekt over een verandering in de klantreis en daarbij ''het mistige midden'' waar je als contentmarketeer rekening mee moet houden. Hoe doe je dat?

Balans owned, earned en paid media

We hebben steeds meer te maken met de toenemende macht van de grote big tech platformen. Een steeds groter deel van de klantreis speelt zich af in hun ecosysteem tot aan de aankoop aan toe. Hoe vind je als contentmarketeer de balans tussen content op je eigen kanalen en earned en paid kanalen?

Pillar content

Zoveel mogelijk pillar content maken rondom jouw domein en expertise en die content opknippen in kleinere stukjes content, Antal geeft tips hoe je zo'n content hub creëert. Ook bespreekt Antal de waarde van user generated content. Lees hier het artikel dat Antal daarover schreef. En kan Antal iets vertellen over de effectiviteit van tekst versus beeld versus audio versus video?

Nieuwe contentformats

Last but not least: wat zijn leuke, nieuwe contentformats voor in je contentmix? Antal geeft het antwoord!

Klik hier om te beluisteren via Spotify.

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Zelf aan de slag met content in jouw organisatie?

In onze opleiding Content Marketing & Social Media leer je hoe je je doelgroep bereikt met een effectieve en praktische contentstrategie.

Liever lezen dan luisteren?

Vind je dit een interessant onderwerp, maar wil je liever meer lezen? Op de Beeckestijn Knowledge Hub vindt je een uitgebreid artikel over de inhoud van de podcastaflevering. 

Lees artikel ›