Podcast

Scoren met LinkedIn: de do's & don'ts

In deze nieuwe podcast gaat Bart Meerdink in gesprek met Corinne Keijzer, een echte social media expert, en dan vooral LinkedIn. Ze was er vroeg bij met haar LinkedIn trainingen, heeft meerdere boeken geschreven én ze is trainster bij Beeckestijn. Een speciale gast dus. In de podcast gaat ze van alles vertellen over LinkedIn, van nieuwe updates tot do’s en don’ts.

Beluister hier de podcast via Spotify ››

Corinne Keijzer LinkedIn Expert Podcast

Het algoritme 

Het algoritme van LinkedIn kan ingewikkeld zijn. Het verandert snel en vaak is er een hoop onduidelijk. Inmiddels zijn er wel een aantal dingen bekend over hoe het algoritme werkt. In de podcast vertelt Corinne je hier meer over. Moet je namelijk nog hashtags gebruiken en heeft het delen van een bericht nog toegevoegde waarde? 

Waar moet je LinkedIn wel en niet voor gebruiken? 

Momenteel wordt er veel gedeeld op LinkedIn, van uitgebreide persoonlijk verhalen tot echte zakelijk berichten. Het delen van persoonlijke verhalen, do of don't? Corinne deelt wanneer zij vindt dat je dit wel of niet moet doen en hoe je deze keuze maakt. 

Creator mode 

Tegenwoordig kun je er voor kiezen om je account op creator mode te zetten. Door deze functie kun je bijvoorbeeld live gaan op LinkedIn en nieuwsbrieven sturen. Het heeft dus een aantal leuke voordelen, maar ook een aantal nadelen. Corinne deelt een aantal van deze voor- en nadelen, waardoor jij zelf kunt kiezen of je dit wilt gaan gebruiken of niet. 

Bedrijfspagina 

Corinne vertelt in de podcast dat bedrijfspagina’s vaak moeite hebben om veel organisch bereik te krijgen. Bij bedrijfsprofielen ziet vaak maar 6% van de volgers ook daadwerkelijk de post, wat veel minder is dan bij persoonlijke profielen. Luister de podcast om te horen welke mogelijke oorzaken en oplossingen Corinne hiervoor heeft. 

Sales navigator, wel of niet gebruiken? 

LinkedIn is een goed platform op leads te behalen. Het kan gezien worden als een duurder platform, maar vaak is het wel effectiever. LinkedIn biedt een aantal abonnementen, waarvan ook een sales navigator pakket. Corinne vertelt je wat de toegevoegde waarde van dit pakket is en wanneer je dit pakket moet aanschaffen of juist niet.  

Nieuwe ontwikkelingen in het persoonlijke profiel 

In tegenstelling tot het bedrijfsprofiel, die een beetje stilstaat, zijn er in het persoonlijke profiel een aantal leuke nieuwe ontwikkelingen. Eén hiervan is de nieuwe functie services. Benieuwd wat je hiermee kan? Corinne deelt het met je in de podcast.

Do’s en don’ts voor werving op LinkedIn 

De arbeidsmarkt is overspannen, bedrijven zijn continu opzoek naar nieuwe werknemers en hier wordt LinkedIn volop voor gebruikt. Recruiters hebben enorm veel vacatures en zijn echt aan het jagen naar werknemers. Wat zijn voor recruiters do’s en don’ts op LinkedIn? Corinne deelt met je waar mensen echt klaar mee zijn, maar ook wat je juist wél moet doen.

Wees menselijk en wees spontaan

Corinne eindigt de podcast met een goede tip; wees jezelf op LinkedIn en houd het spontaan!

Dit en nog veel meer hoor je in deze nieuwste podcast. Luister 'm wanneer het jou uitkomt!

Studio Beeckestijn · Scoren met LinkedIn: de do's en don'ts

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.

Behaal je doelstellingen met LinkedIn advertenties

Wil je nog meer leren over LinkedIn en LinkedIn Advertising? Bekijk de training LinkedIn Advertising

Bekijk de training ›