Podcast

SEA: van keyword-kanon naar business-analist

In deze nieuwe podcast van Studio Beeckestijn staat paid advertising centraal. Bart Meerdink gaat in gesprek met Peter Maas, oprichter van Grow Up Digital. Hij helpt bedrijven online groeien, en daarmee is hij inmiddels maar liefst zes keer genomineerd voor de Dutch Search Awards. Ook deelt hij zijn ervaring als docent bij de expert opleiding Online Marketeer, de post-HBO opleiding Digital & Online Marketing en de training Google Ads.

Beluister hier de podcast via Spotify ››

Performance Max

Dit jaar is de grootste bèta-versie van Google ooit massaal omarmd: Performance Max. Google heeft dit gelanceerd terwijl het maar voor 30% af is. Dit hebben ze bewust gedaan, zodat er veel feedback uit komt en Google het snel kan optimaliseren. Maar wat is Performance Max precies? Wat kan het betekenen voor jou organisatie? Wanneer gebruik je wat? En wat is de grootste learning van Peter op het gebied van Performance Max? Hij vertelt het je in deze podcast.

Targetten op zoekwoorden met merknaam

Voorheen kon je heel bewust wel of niet op je merknaam targetten, maar bij Performance Max kan dat niet. Waarom niet? Moet je nou branded of non-branded zoekwoorden gebruiken? Peter legt uit dat er voor beide wat te zeggen is. Ook vertelt hij dat je idealiter met je concurrenten afspreekt dat je niet op elkaars merknamen adverteert. Als je dit wel doet, kunnen hier vervelende gevolgen aan vast zitten.

Peter Maas over paid advertising

Belangrijkste conversiedoelen binnen betaald adverteren

Er zijn binnen paid search veel conversiedoelen. Peter behandeld de belangrijkste conversiedoelen in deze podcast. Denk hierbij aan Maximised Conversion Value, Maximised Impression Share, Maximised Clicks en meer. Peter legt je uit wat deze termen betekent en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende conversiedoelen.

Machine learning in je campagnestructuur

Voorheen gooiden we zoveel mogelijk campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden in een account. Tegenwoordig proberen we dat wat meer te centraliseren. Dit komt omdat een stuk machine learning achter het bid-algoritme van Google beter is geworden. Centraliseren zorgt voor meer data, waardoor de machines makkelijker goede keuzes kunnen maken. Dit is ook het idee achter de Hagakure-methode. Peter legt in de podcast uit wat die methode inhoudt. Ook hoor je hoe je Performance Max in de campagnestructuur kunt verwerken.

Gebruik het algoritme slimmer dan je concurrent

Het algoritme wordt steeds slimmer. Kun je het algoritme nog wel verslaan met campagnes? Het antwoord is nee, helaas. Wat je wel kunt doen is het algoritme slimmer gebruiken van je concurrenten. In het algoritme draait het om data. Als je slimme data geeft, kan het beter worden gestuurd. Peter geeft een aantal voorbeelden hoe je het algoritme kunt sturen.

Doelgroepen binnen je campagnes

We denken steeds meer in audiences in doelgroepen. Hoever is iemand in de klantreis? Wat weet je ervan? Hoe kun je slimme audiences combineren? Binnenkort worden die audiences ook nog eens van ons afgepakt, als de third-party cookie weggaat. Wat zijn de audiences waar je op kunt inkopen?

Vooroordelen van conversies meten

Er zijn veel vooroordelen dat Google Analytics en Facebook een andere conversie meten dan Google Ads. Uiteindelijk is er maar één attributiemodel dat echt klopt, en dat is die van de boekhouder. Wat bedoelt Peter hiermee? En wat kan dit betekenen voor jouw organisatie? Luister de podcast en ontdek.

Hoe brief je bureaus en experts goed?

Het kan best lastig zijn om de bureaus of experts goed te briefen of er meer uit te halen. Hoe pak je dit aan? Het is belangrijk om zelf ook bezig te zijn met je data. Het bureau of de expert moet jouw producten en business goed begrijpen. Waar moet je op letten bij het briefen van bureaus of experts? En moet je zelf ook alles kunnen inrichten? Peter vertelt het je.

TikTok en Pinterest als zoekmachines

Google als zoekmachine heeft er wat concurrentie bij. Mensen gebruiken TikTok en Pinterest vaak als alternatief voor Google als het gaat om product search. Hoe kun je die audiences slim combineren met die van Google Ads?

Ten slotte deelt Peter nog zijn gouden tip met je op het gebied van paid advertising. Een podcast bomvol met relevante, praktische en interessante informatie. Een must voor iedereen die iets met digital advertising doet of wil doen!

Studio Beeckestijn · SEA: van keyword-kanon naar business-analist

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.

Zelf aan de slag met advertising?

Op zoek naar een training op het gebied van advertising? Leer hoe je digital advertising succesvol inzet voor jouw organisatie. Van social advertising via LinkedIn of Facebook tot Google Ads of Programmatic Advertising. Boost je skills en kennis met een advertising training van Beeckestijn!