Podcast

Zo maak je meer impact met online teksten

In deze nieuwe podcast gaat Bart Meerdink in gesprek met Martin van Kranenburg en Wim van der Mark, beide docenten bij Beeckestijn Business School. Martin is één van de meest gevraagde sprekers en trainers op het gebied van conversie, personalisatie en neuromarketing en werd afgelopen jaar zelfs docent van het jaar! Wim is auteur van meerdere bestsellers op het gebied van interactieve communicatie. In de podcast vertellen ze je meer over het schrijven van goede teksten, neuromarketing en het behalen van meer conversie. 

Beluister hier de podcast via Spotify ››

Wat is belangrijker; design of tekst?

Vaak word je door visueel beeld naar een bericht of artikel getrokken, dus is dat dan niet veel belangrijker dan tekst? In de podcast leggen Martin en Wim je meer uit over de waarde van design en tekst. Daarbij leggen ze je ook uit hoe jij beeld zo in kunt zetten dat je lezers precies de richting op laat kijken die jij wilt en hoe je met tekst inspeelt op emoties.

Podcast-schrijven-wim-martin

Laat het resultaat zien

In de podcast delen Martin en Wim met je hoe belangrijk koppen kunnen zijn als ze goed geschreven zijn. Hierbij geven ze je de tip om in de kop terug te laten komen wat het resultaat van een product is. Met een mooi voorbeeld laten ze zien hoeveel verschil een goede kop kan maken.

De meeste gemaakte gedachtenfout

Wat is de meeste gemaakte gedachtenfout die Wim en Martin in de praktijk tegenkomen? In de podcast delen ze deze fout met je en hoe jij ervoor kunt zorgen dat je deze fout niet maakt.

Herkenning

Het wordt bestempeld als een magisch woord; herkenning. Jij, als schrijver, hoeft je niet te herkennen in je website of teksten, maar de lezer moet zich herkennen. Je moet opschrijven wat de klant wil horen. In de podcast wordt een simpele tip gedeeld waardoor je al een grote aanpassing kunt doen op je website, waardoor lezers zich meer gaan herkennen in je teksten.

40% van het succes van goede teksten zit in de voorbereiding

Goede voorbereiding voor je teksten is een enorm groot punt als het gaat om het succes. Hoe bereid je een tekst goed voor en welke vragen moet je jezelf stellen voordat je begint te schrijven?

Dit doen succesvolle marketeers

In de podcast worden drie waardevolle tips met je gedeeld over wat succesvolle bedrijven en marketeers doen, om hun website succesvol te maken en de hoogste conversie te behalen.

Als je er voor iedereen bent, ben je er voor niemand

Veel mensen willen het liefst iedereen bedienen, maar vaak werkt dat je juist tegen. Het maken van een keuze in de doelgroep en weten wie je aanspreekt is erg belangrijk. Wil je er wel voor meerdere doelgroepen zijn? Luister dan de podcast om te horen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Wees transparant en oprecht

Vaak kun je in teksten mooi inspelen op schaarste of exclusiviteit, waardoor mensen eerder geneigd zijn om bijvoorbeeld een aankoop te doen. Wat hierin wel belangrijk is, is dat je eerlijk bent tegenover je klanten. Zodra klanten erachter komen dat iets helemaal niet schaars of exclusief was, ben je het vertrouwen kwijt.

Wat moet je wel doen en niet doen

Afsluitend van de podcast delen Martin en Wim beide nog een aantal waardevolle tips met je. Daarbij delen ze ook wat sterke woorden zijn en welke zwakke woorden je beter kunt vermijden.

Studio Beeckestijn · Zo maak je meer impact met online teksten

Abonneren

Wil je geen podcast van Studio Beeckestijn missen? Abonneer je via één van deze kanalen:

Vond je dit een waardevolle podcast? 

Studio Beeckestijn heeft ondertussen al een mooi lijstje met interessante podcasts gemaakt. Ben je benieuwd naar de andere afleveringen? Kijk dan hier.

Ook hebben we weer mooie clinics op de agenda staan waarin jouw kennis over bepaalde onderwerpen in 1,5 uur wordt bijgespijkerd. Zin om nieuwe inzichten op te doen? Bekijk onze clinic agenda.

Verbeter de kwaliteit en effectiviteit van je online teksten

Wil je nog meer leren over het schrijven van sterke teksten? Volg dan één van de schrijven voor online trainingen!

Bekijk de trainingen ›