Whitepaper

Customers, grab them by the wallet

De lessen van 10 jaar Klantvriendelijkste Bedrijf

Dit whitepaper gaat over klantgerichtheid en het ontwikkelen van de ideale klantbalans. Die balans is het evenwicht tussen waarde voor de klant en waarde van de klant. De balans tussen waarom jouw klant voor jou kiest en wat daar tegenover staat.

De kracht van klantvriendelijkheid

Het is het eerste deel van een drieluik en gaat over de kracht van klantvriendelijkheid. Samen met het onderzoeksbureau SAMR organiseert Beeckestijn Business School al tien jaar de verkiezing voor het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. Deze verkiezing is ooit gestart als oriënterend onderzoek voor één van de best verkochte marketingboeken ooit in het Nederlandstalige taalgebied uitgegeven: Kloteklanten – de klant als noodzakelijk kwaad van auteur Egbert Jan van Bel. Het boek stal de harten van vele managers en ondernemers en gaf richting en ondersteunde hen om aan de klant een groot belang toe te kennen.

Tips & adviezen

Nu, na 10 jaar onderzoek waaruit een jaarlijkse verkiezing volgde voor het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland, kunnen we gerust de balans opmaken wat de ROI van klantvriendelijkheid is. De vraag is natuurlijk, wat is het effect van klantvriendelijkheid? Voor mijn klanten, voor mijn collega’s? Daarom hebben we in dit eerste deel alle verkiezingen ‘Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland’ op een rijtje gezet en daaruit belangrijkste adviezen en tips getrokken voor jou.

De impact van klantvriendelijk zijn, is enorm groot. Let op, het managen van klantgerichtheid en klantvriendelijk het is een vak. Hoewel ‘aardig zijn niets kost’, zegt Bas Hoogland (oud-winnaar met Landal) is het een professionele strategie. Een talent. Alleen daarom al interessant te lezen hoe de top van klantvriendelijk Nederland plezier beleeft aan deze ultieme vorm van marketing. Lees daarom gelijk het whitepaper!